Ačkoliv bylo dlouho skóre bezgólové, utkání nakonec dopadlo tak, jak si všichni fanoušci přáli. Dynamo v 11. kole FORTUNA:LIGY díky gólu Alliho z 87. minuty porazilo Karvinou a poskočilo tabulkou o několik příček výš. V pozitivním duchu hodnotil utkání i trenér Dynama Tomáš Zápotočný.

Trenére, jak byste zhodnotil dnešní utkání?
Jsme hrozně rádi, že jsme tenhle zápas zvládli. Byli jsme si vědomi toho, že Karviná odehrála výborný duel proti Liberci. Nebyl to pro nás dnes jednoduchý zápas, chtěl bych ale pochválit kluky za to, jak plnili taktiku a věci, které jsme si řekli v týdnu. V prvním poločase se mi sice nelíbila naše předfinální a finální fáze, v druhé půli jsme se ale naštěstí gólu dočkali. Myslím, že nakonec jsme vyhráli zaslouženě.

Co říkáte na dnešní výkon Alliho?
Myslím si, že nám tu dlouho nevydrží. Aktuálně je to náš klíčový hráč. Všichni dobře vidíme, že zápasy zvládá dobře, soupeřům dokáže zamotat hlavu. Na jeho adresu musím říct, že je to na naši ligu nadstandartní hráč. Je rychlý, má vrtkavé pohyby, míč má vždycky nakrátko u nohy – kéž bychom takových hráčů měli víc, to je opravdu velká kvalita.

Zdálo se, že hrajeme opatrně, byl to záměr?
Ano, byl to záměr. Vnímal jsem, že na nás fanoušci v prvním poločase řvali a hnali nás dopředu, já jsem ale na kluky v kabině o poločase apeloval, aby pořád hráli trpělivě. Hrát svoji hru, nesklouznout k nějakému nakopávání. Víme, že jsme silní na míči a věděli jsme, jak Karvinou chceme přehrát. Myslím si, že máme dobrý přechod od brankáře do středního pásma, potom už jsme ale ztrátoví a chyboví v ofensivní fázi. Věřím, že když se nám tohle povede skrze tréninky vylepšit, budeme góly v zápasech dávat dřív a snáz tak soupeře zlomíme.

Jak náročná na psychiku byla situace v 73. minutě, kdy nařízenou penaltu po faulu na Alliho nakonec odvolal VAR?
Bylo to nepříjemné, od pana čtvrtého rozhodčího jsme ale hned měli zprávu, že zkoumají ofsajd, takže jsme euforii hned krotili. V té chvíli jsme ale stupňovali náš tlak, pomohli nám střídající hráči. Fungovaly nám obě strany, jak Alli, tak Šigut.

V nominaci chyběli zranění Martin Janáček a Zdeněk Ondrášek. Jak na tom oba hráči jsou?
Janáček se nám zranil dneska dopoledne, změnilo nám to plány, měl chytat, ale měl svalový problém. Kobra má naštípnutý meniskus a v pondělí půjde na artroskopii. Ten nám tedy bude chybět zhruba tři až čtyři týdny. Museli jsme tedy udělat v sestavě změny, ale ostatní kluci je dneska skvěle zastoupili.

V základní sestavě dnes nehrál Quadri Adediran, proč jste k této změně přistoupili?
Jeho výkon ve Zlíně se nám nelíbil, a tak jsme dneska dali na hrot Skaliho. Myslím, že Skalák zvládl svoji dnešní roli výborně a plnil to, co jsme po něm chtěli. V týdnu jsem se ale s Quadrim bavil, ukazovali jsme si, co se nám nelíbí. Od takového bombarďáka potřebujeme víc, než co ukazoval v posledních zápasech, proto dneska naskočil až z lavičky. Musím ale říct, že hru oživil, přinesl nám zase trochu něco jiného. Potřebujete mít na lavičce hráče, kteří vám při příchodu na hřiště něco změní, to se dneska povedlo jak u Quadriho, tak třeba u Suchana.

Hned v úterý nás čeká pohár proti Chrudimi. Jak k zápasu přistoupit?
Chceme postoupit, známe už další los, bylo by to hratelné. Chrudim i trenéra Kronďáka známe z trénování v druhé lize, byl to vždy nepříjemný soupeř. Po dnešním pokřiku s hráči v kabině jsme je nabádali, aby si sice dnes ještě užili výhru, aby už ale v následujících dnech měli zápas s Chrudimí v hlavě. Rozhodně nechceme nic podcenit. Dneska jsme výhrou potvrdili bod ze Zlína, chceme zůstat na dobré vlně.