Fotbalisté Dynama už znají kompletní plán zimní přípravy. Po úvodních třech týdnech přípravy v domácích podmínkách odletí hráči A-týmu na herní soustředění do tureckého Beleku. V přímořském městě sehraje Dynamo celkem tři přípravná utkání.

Stejně jako v posledních dvou zimních obdobích je cílem zimního soustředění áčka Dynama turecký Belek. Malé město na jihu Turecka, 40 kilometrů od letoviska Antalya, nabízí českobudějovickým fotbalistům podmínky pro kvalitní přípravu na jarní část sezony FORTUNA:LIGY.

Dynamo vyrazí za teplem ve středu 24. ledna a při započtení dnů příletu a odletu stráví u Středozemního moře celkem 10 dní. Mimo tréninky čekají hráče také tři střetnutí s prvoligovými soupeři z Polska a z Ukrajiny. Nejdříve změří naši fotbalisté síly se dvěma celky z polské Ekstraklasy - s Koronou Kielce a Górnikem Zabrze. Na závěr soustředění dojde na duel s prvoligovým ukrajinským týmem Kolos Kovalivka.

Fotbalisté Dynama začali přípravu ve čtvrtek 4. ledna, od té doby už hráči hltají první tréninkové dávky v novém roce. Aktuálně se mužstvo připravuje na první přípravné utkání, které je na programu už tuto sobotu, kdy se Dynamo střetne s druholigovou Vysočinou Jihlava. Utkání se oproti původním předpokladům nakonec sehraje na novém umělém trávníku v jihočeském Lišově. Začátek přípravného zápasu je v 11:00 a aktuálně jednáme o zprostředkování živého přenosu z utkání.

Následující pátek, 19. ledna, čeká Dynamo přípravné utkání s rakouským Amstettenem, které se odehraje v tréninkovém areálu Dynama na Složišti.

Plán zimních přípravných zápasů Dynama:

13. ledna, 11:00: Dynamo - Vysočina Jihlava (Lišov)
19. ledna, 11:00: Dynamo - SKU Amstetten (SCM Složiště)
24. ledna: odlet do Turecka
26. ledna, 11:30: Dynamo - Korona Kielce
29. ledna: Dynamo - Górnik Zabrze
1. února: Dynamo - Kolos Kovalivka
2. února: přílet z Turecka

10. února, 15:00: Dynamo - Baník Ostrava (20. kolo FORTUNA:LIGY)