Necelé tři roky čekal na další branku v lize stoper Dynama Pavel Novák. Trefil se naposledy v srpnu roku 2015 v derby s Táborskem. Od té doby vzorně plnil především defenzivní úkoly a gólu se dočkal až proti Znojmu. "Nitry kopal standardky velmi dobře, já už to jen dobře trefil," usmíval se šťastný střelec druhé branky Jihočechů při výhře 3:2.

V utkání jste dvakrát vedli, dvakrát jste o náskok rychle přišli. Pořád jste věřili, že přidáte ještě rozhodující třetí trefu?
Věřili. Jsem rád, že se k nám konečně otočilo štěstíčko, protože kolikrát už jsme v závěru zbytečně ztratili body. Konečně jsme to zvládli. Myslím si, že jsme byli lepším týmem. Soupeř se v prvním poločase dostal dvakrát za půlku a dal nám toho dva góly po našem podcenění situací. Tým šlapal, šli jsme tomu naproti a povedlo se.

Zdálo se, že se zápas odehrává v klidném tempu, ani jeden týmů už nemá šanci na postup. Bylo tomu tak i na hřišti?

Pavel Novák
Neřekl bych, já byl zadýchaný už v prvním poločase (směje se). Možná se to tak zdálo kvůli teplému počasí, jak je najednou horko, tak se tomu týmy přizpůsobí. Ale z naší strany nešlo o pohodové tempo.

V defenzivě vás ale Znojmo ani moc neprověřilo. Kromě dvou gólů si toho hosté moc nevytvořili.
Já si dokonce ani moc nevybavuji, jestli kromě dvou gólů měli nějakou další střelu na branku. Asi jsme hráli dobře, když jsme je k ničemu nepustili.

Vaše branka padla po centru Milana Nitrianského, který byl na vlas přesný, stejně tak vaše zakončení hlavou.
Nitry kopal standardky celý zápas výborně. Měli jsme z nich několik nebezpečných situací. Mně se povedlo jeden z centrů uklidit přesně a mám zase na pár let asi vystaráno (směje se).

Vzpomenete si, kdy jste tedy naposledy skóroval?
Bylo to při derby s Táborskem, které skončilo 2:2. Po poločase jsme prohrávali 0:2 a já dával na 1:2. Tipl bych si tak tři roky zpátky.

Při standardkách jste chodil do šestnáctky, na rohy však nikoliv. Byl to taktický záměr?
Už tak takhle praktikujeme několik kol. Při rohu zůstávám na půlce, při standardce ze strany se posunu do vápna a Kuba Pešek se stáhne místo mě.

Před derby s Táborskem vás za týden čeká utkání na půdě vedoucí Opavy. Zkusíte ji pozlobit?
Jasně! Postup už jim nesebere asi nikdo, jsou suverénní. Ale rozdáme si to s nimi na férovku. V Opavě chodí hodně diváků, což úrovni utkání vždy prospěje. Všichni se na zápas těšíme.