Fotbalisté Dynama jsou na startu druhého týdne přípravy. Po sobotní výhře nad Příbramí se trenérovi Davidu Horejšovi v pondělí na Střeleckém ostrově hlásili tři další fotbalisté. K týmu se připojil Matěj Helešic, který na jihu Čech již působil, a nově také Christian Frýdek a Daniel Fišl.

Jihočeši první zápas přípravy zvládli velmi dobře, když doma na Složišti vyhráli nad Příbramí po gólech Marka Kalouska a Adriána Čermáka 2:1. "Byla to kvalitní příprava proti silnému soupeři a z naší strany, ač to bylo teprve naše první utkání, to mělo i patřičné tempo," pochvaloval si trenér David Horejš, kterého potěšil zejména dobrý výkon navrátilce Čermáka: "Měl jsem velkou radost už z toho, že Adrián mohl po dlouhé době nastoupit. Stejně tak jsem měl pak radost i z výkonu, který v zápase odvedl."

Do zápasu proti Středočechům z nejrůznějších důvodů nenasoupilo hned několik fotbalistů. Volno dostali oba brankáři Zdeněk Křížek a Jinřich Staněk, místo kterých se o zápasovou minutáž rovným dílem podělili Matěj Luksch a teprve šestnáctiletý Martin Červenec. Po dlouhodobém zranění svalu šetřil trenér Horejš ještě také Romana Wermkeho a do zápasu nemohl naskočit ani útočník Lazar Sajčič. "Lazar měl bohužel zlomenou zánártní kůstku a teprve týden před startem přípravy mu sundali ortézu a teď tak velmi pomalu začíná s rekonvalescencí a trénikem," dodal Horejš. Proti Příbrami do zápasu nezasáhli ani dorostenci Pařízek se Šplíchalem, které dobře zastoupili další mladíci Kočí s Kalouskem.

Na startu druhého týdne přípravy řeší trenér David Horejš příjemné starosti. "Do pondělního tréninku jde totiž osmadvacet hráčů. Takový počet fotbalistů jsme v tréninku dlouho neměli," říká s úsměvem budějovický kouč. Kádr A-týmu se totiž pro následující týden rozrostl o další tři fotbalisty. "K týmu se konečně mohl připojit Matěj Helešic a nově se s námi začínají připravovat také Christian Frýdek ze Sparty a také Daniel Fišl, který hrál naposledy za Olympii Praha," vyjmenoval David Horejš.

Tým vedený trenérskou trojicí David Horejš, Jiří Kohout a Jiří Lerch se bude celý týden intenzivně připravovat na novou sezonu a druhý cyklus zakončí atraktivním nedělním (10:30 v Přešticích) zápasem proti Viktorii Plzeň. "Rozhodně je příjemné, když se můžeme celý týden připravovat v takto vysokém počtu. I v neděli pak budeme mít z čeho výbírat," řekl závěrem budějovický trenér.