Po prvním dni, kdy se na Aya Napu snášely vytrvale kapky vody, Českobudějovičtí na úterý věřili v lepší podmínky. S probuzením a při pohledu z okna ovšem úsměv na jejich rtech nepřibyl. Pohled to byl ten samý, jako před usnutím. Pršelo.
Na stanoveném programu to však nic neměnilo. Přesně v půl desáté trenér Straka se svými asistenty Váchou a Švantnerem totiž připravené fotbalisty očekávají na hřišti. Předcházející budíček je pro každého individuální. Vstávat si každý může, jak chce. Směrodatný je však přesně stanovený začátek tréninku, kde nikdo nesmí chybět ani o chviličku déle. „Když si ale někdo vstane za pět minut půl a stihne se převléct a dojít na hřiště, tak klidně může,“ pousměje se v nadsázce Jiří Peroutka.
Ranní trénink je zaměřen už na taktické věci. Na oběd pak už českobudějovická výprava oproti snídani míří společně. Po usednutí k jim vyhrazeným stolům si tak Jihočeši dopřávají první oběd svého kyperského pobytu. V půl čtvrté už mají opět sraz u zeleného pažitu. A i druhý úterní trénink k nelibosti všech bohužel probíhá pod mrakem a za větru. Náladu fotbalistům vylepšuje pouze fakt, že se věnují nácviku kombinací, což je snad jedna z nejoblíbenějších činností v tréninku.
Ještě před večeří pak hráči absolvují regenerační proceduru a masáže. Po tak velmi slastném prožitku se večer přímo nabízí ještě jeden další. Mezi 18 a 19 hodinou se totiž v hotelové restauraci odehrává ochutnávka vín různých druhů. Fotbalisté Dynama však samozřejmě při této delikatese z pochopitelných důvodů chybějí.
Chvíle volna Jihočeši tráví zatím převážně v prostředí hotelu Aeneas. „Při tom současném počasí na žádné výlety či procházky zatím není ani moc chuť,“ shodují se fotbalisté po úterním, tedy druhém, dni na Kypru.
Pro aktuální zpravodajství ze soustředění fotbalového Dynama na Kypru i nadále sledujte náš web.