Reprezentační přestávka je u konce, nastal tak čas na opětovný rozjezd FORTUNA:LIGY. Chybět u toho nebude ani Dynamo, které v 10. kole čeká výprava na hřiště ostravského Baníku. Souboj jedenáctého s patnáctým týmem české nejvyšší soutěže startuje v sobotu v 16:00 na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích.

Statistiky


FC Baník Ostrava
www.fcb.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
11. místo (10 bodů)
Postavení v tabulce
15. místo (8 bodů)
13:13
Skóre
8:18
Kuzmanovič, Klíma (3)
Nejlepší střelci
Škoda (2)
Kuzmanovič, Buchta, Jaroň (3)
Nejvíce asistencí
Čolič (2)
Sparta – Baník 1:1
Poslední utkání
Dynamo – Olomouc 0:3
RPRVR
Forma
PVPPP

Baník slaví 100. narozeniny

Ostravský Baník v letošním roce slaví výročí 100 let od založení klubu. Velkolepé oslavy si fanoušci celku z Moravskoslezského kraje užili před startem FORTUNA:LIGY proti Celticu, v lize ale zatím jejich tým lehce tápe. Po devíti zápasech se krčí na jedenáctém místě, doma prohrál tři z pěti zápasů s Olomoucí, Teplicemi a Brnem a nebýt dobrých výsledků zvenku, mohl na tom být Baník ještě hůře. Nehledě na to, že v MOL Cupu postoupil přes třetiligovou Kroměříž až po pokutových kopech. Vloni na tom byli ostravští fotbalisté o něco lépe. Skončili na slušném pátém místě a oba vzájemné souboje s Dynamem zvládli. Nejprve venku v poměru 3:1, pak doma výsledkem 4:1.

Během letního přestupového období se vedení Baníku činilo. Kromě hráčů, kteří se do klubu vrátili na hostování, přivedl ostravský výběr do svých řad nové tváře. Mezi nimi Jana Kubalu z Udinese, Michala Frydrycha z Wisly Krakov nebo Chorvata Miškoviće z Astry. Kromě nich Baník nově využívá také služeb Srdjana Plavšiće, kterého zapůjčila klubu Slavia, Eldara Sehiče, který hostuje z Karviné nebo Cadua, který na dobu určitou opustil Plzeň. Baník ale také několik hráčů opustilo. V čele s Viktorem Budínským, který odešel na hostování do Karviné, duem Roman Potočný a Tomáš Zajíc, které putovalo do Dynama, nebo Jakubem Pokorným, který se upsal olomoucké Sigmě.

Baník se v posledním ligovém utkání představil na Spartě a využil ne zrovna ideálního rozpoložení soupeře z Letné. Z hlavního města České republiky odjížděl na druhý konec země s jedním bodem za remízu 1:1, kterou vystřelil ve 46. minutě dělený nejlepší klubový střelec Klíma. Ostravané neměli ideální den, v zápase vystřelili jen jednou, což je v porovnání s dvaceti pokusy Sparty velice nízké číslo, na světelné tabuli ale po závěrečném hvizdu svítilo vyrovnané skóre.

Poslední vzájemné utkání (F:L, 17. kolo, 5.12.2021):
FC Baník Ostrava – SK Dynamo ČB 4:1 (3:0)
Gól: 2. Klíma, 7. Fleišman, 28. Buchta, 88. Kuzmanović – 86. Škoda. ŽK: Klíma - Bassey, Králik, Vais, Van Buren.
Sestava Baníku: Budinský – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – Buchta (61. Sor), Kaloč, Tetour (69. Budínský), de Azevedo (82. Potočný) – Almási (61. Kuzmanović), Klíma.
Sestava Dynama: Vorel – Čolić, Havel, Králik, Skovajsa (40. Sladký) – M. Valenta, Hellebrand (46. Vais) – Van Buren, Mihálik (46. Čavoš), Tolno (40. Mršić) – Bassey (71. Škoda).

Utkání 10. kola FORTUNA:LIGY mezi Baníkem Ostrava a Dynamem startuje v sobotu od 16:00 na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích a vy ho můžete zde sledovat v online reportáži.