Po domácí výhře nad Teplicemi se budějovické Dynamo poprvé v nové sezoně představí na venkovním hřišti. V neděli bude hrát v Uherském Hradišti se Slováckem, které v týdnu vypadlo z evropských pohárů, ale zároveň zvládlo úvodní ligové utkání a na půdě Liberce vyhrálo 1:0. Zápas startuje v 16:00.

Statistiky


1. FC Slovácko
www.fcslovacko.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
6. místo (3 body)
Postavení v tabulce
4. místo (3 body)
1:0
Skóre
1:0
Petržela (1)
Nejlepší střelec
Mihálik (1)
Holzer (1)
Nejvíce asistencí
nikdo
Liberec - Slovácko 0:1
Poslední zápas
Dynamo - Teplice 1:0
V
Forma
V

1. FC Slovácko

Jednu z nejpovedenějších sezon mají za sebou fotbalisté Slovácka. V uplynulém ročníku FORTUNA:LIGY obsadili čtvrtou příčku, která jim zajistila postup do předkola Evropské konferenční ligy. Za sebou přitom nechali plzeňskou Viktorii, Slovan Liberec či Baník Ostrava.

Změn v kádru mužstvo z Uherského Hradiště v letní přestávce příliš neudělalo. Odešel nejlepší střelec Jan Kliment, na přestup naopak přišel Daniel Holzer. V rámci hostování dorazili brankář Filip Nguyen a útočník Ondřej Šašinka.

V týdnu zažili svěřenci trenéra Martina Svědíka velké zklamání. V předkole Evropské konferenční ligy rozhodovaly o postupu do dalšího kola proti Plovdivu penalty, které český zástupce nezvládl a s evropskými poháry se rozloučil hned po prvním dvojzápase.

Trenér David Horejš před utkáním se Slováckem:
„Čeká nás velice kvalitní soupeř, svou sílu ukázali také v předkole evropských pohárů. Venku smolně prohráli a doma dokázali zvítězit, ačkoliv nakonec neslavili postup. V létě vhodně doplnili kádr, přišly zajímavé posily, takže to pro nás bude opravdu těžký zápas."

Poslední vzájemné utkání – 23. 5. 2021:
SK Dynamo ČB - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1)
Branka: 18. V. Daníček (pen.). ŽK: Alvir, Mršić, Čolić, Javorek, Brandner – Mareček, Kliment. Rozhodčí: Julínek – Podaný, Antoníček.
Sestava Dynama: Drobný – Čolić, Králik, Talovierov, Kladrubský (C) (83. L. Havel) – Čavoš, Javorek – Brandner (77. Ledecký), Alvir, Mršić (46. Mészáros) – Diop (60. Kousal).
Sestava Slovácka: Bajza – Tomič, S. Hofmann, Mich. Kadlec (C), Havlík – Mareček (60. Kohút), V. Daníček – Jurečka (72. Cicilia), L. Sadílek, Navrátil (83. M. Petržela) – Kliment (72. Šimko).

Utkání 2. kola FORTUNA:LIGY začíná v neděli v 16:00 na stadionu Miroslava Valenty a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Jan Petřík, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat Lukáš Lakomý a Jan Hurych.