Jeden týden, tři zápasy. Fotbalistům Dynama začal náročný program, který zahájili v Karviné. V dalších kolech FORTUNA:LIGY je čeká domácí dvojzápas, který zahájí v úterý od 15:00 proti Sigmě Olomouc. Podaří se Jihočechům bodovat s Hanáky i ve druhém vzájemném utkání v sezoně?

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

SK Sigma Olomouc
www.sigmafotbal.cz
12. místo (31 bodů)
Postavení v tabulce
8. místo (38 bodů)
27:38
Skóre
33:27
Čolić, Brandner (6)
Nejlepší střelec
González (6)
Javorek (4)
Nejvíce asistencí
Chytil, Hubník,
Mandous (2)
Karviná - Dynamo 3:0
Poslední zápas
Olomouc - Teplice 1:1
RPPPR
Forma
RVRPV

SK Sigma Olomouc

Hanáci zažili raketový vstup do sezony. Několik kol se drželi na třetí pozici tabulky, po třináctém kole byli ještě čtvrtí. Jenže přišla velká výsledková krize a svěřenci trenéra Látala se začali výrazně propadat tabulkou.

V posledních kolech zakotvili v polovině tabulky a začali poměrně pravidelně sbírat body. Bod dokázali uhrát s rozjetým Slováckem, zvítězit se jim podařilo na hřišti Příbrami. Naposledy ale ztratili, protože na domácím stadionu jenom remizovali s tápajícími Teplicemi.

Úvodní vzájemné střetnutí v sezoně skončilo nerozhodně. Sigma měla utkání velice dobře rozehrané, protože po proměněné penaltě a červené kartě pro Maksyma Talovierova vedla 1:0. Jenže Dynamo i v deseti dokázalo srovnat a nakonec si odvezlo bod.

Trenér David Horejš před utkáním s Olomoucí:
„Je nepříjemné, v jaké se nacházíme situaci. Dlouho jsme nevyhráli, nedaří se nám. Ale čekají nás dva domácí zápasy, takže se musíme zvednout a pořád makat dál. Je třeba hrát důrazně v osobních soubojích a lépe bránit standardní situace. K vítězství budeme potřebovat zlepšenou produktivitu."

Poslední vzájemné utkání – 15. 12. 2020:
SK Sigma Olomouc - SK Dynamo ČB 1:1 (1:0)
Branky: 35. Nešpor z penalty - 77. Jánošík. ČK: 35. Talovierov (CEB). ŽK: Gonzáles, Houska, Látal, Vepřek, Látal (trenér) - Havel, Jánošík, Vorel. Rozhodčí: Machálek - Mojžíš, Leška.
Sestava Olomouce: Mandous – Vepřek, R. Hubník (C), Poulolo, Látal – Greššák – Houska (74. Breite), Zahradníček (84. Yunis), Falta (84. Chytil), P. González (74. Hála) – Nešpor.
Sestava Dynama: Vorel – P. Novák, Králik, Talovierov, Skovajsa – Javorek, Čavoš – Van Buren (51. Jánošík), Brandner, Mršić (87. L. Matějka) - Bassey (36. L. Havel).

Utkání 28. kola FORTUNA:LIGY začíná v úterý v 15:00 na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Pavel Franěk, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat Jan Váňa a Zdeněk Vaňkát.