Po desáté výhře v řadě ve středu proti Táborsku čeká českobudějovické Dynamo hned v neděli další ligové střetnutí. Tentokrát bude soupeřem Znojmo, které dokázalo zatím jako jediné bodovat v probíhající sezoně na Střeleckém ostrově. Jarní odveta začíná v neděli v 17 hodin.

1.SC Znojmo
www.1scznojmo.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
12. místo (24 bodů)
Postavení v tabulce
1. místo (56 bodů)
32:35
Skóre
44:17
Jakub Teplý (6 gólů)
Nejlepší střelec
David Ledecký (15 gólů)
Mahamadou Dramé (7 ŽK)
Žluté karty
Filip Havelka (5 ŽK)
Daniel Mareček (5 ŽK)
Jiří Kladrubský (5 ŽK)
Petr Javorek (5 ŽK)
Matúš Lacko (1 ČK)
David Štrombach (1 ČK)
Igor Cukovič (1 ČK)
Jan Ambrozek (1 ČK)
Červené karty
Filip Havelka (1 ČK)
Antonín Buček (5)
Čistá konta brankařů
Jindřich Staněk (8)
Zdeněk Křížek (3)
Ústí n. L. – Znojmo 2:1
Poslední zápas
Dynamo – Táborsko 4:0

1.SC Znojmo se řadí mezi již poměrně stálé druholigové celky. Jihomoravané působí ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE pátou sezonu za sebou, jejich výsledky však mají sestupnou tendenci. Po třetím místě v sezoně 2015/16 z toho o rok později bylo šesté místo, minulý rok pozice devátá a v probíhající sezoně jsou svěřenci Františka Šturmy dokonce až na dvanácté pozici se čtyřiadvaceti body. Znojemští tak budou muset ještě přidat, aby v závěru sezony neměli záchranářské starosti.

Všech třiadvacet duelů odchytal v brance pětatřicetiletý Antonín Buček. Zadní řady se opírají o Bosňana Avdiče či třicátníka Cihláře. Také ve středové formaci působí bosenský fotbalista, je jím Dženis Beganovič, doplněný o Francouze Dramého. V ofenzivě je nebezpečný Jakub Teplý, se šesti zásahy nejlepší střelec mužstva. Pozor si českobudějovičtí zadáci budou muset dávat i na slovenského fotbalistu Dominika Kuncu, který v sedmi zápasech skóroval čtyřikrát.

Českobudějovické Dynamo píše klubovou historii, když zvítězilo už podesáté v řadě. Tentokrát formu Horejšova výběru odnesl jihočeský rival z Táborska, který na Střeleckém ostrově prohrál 0:4. Domácí rozhodli už v první půli, kdy po skvělém výkonu vstřelili tři branky. Díky dalším třem bodům a zaváhání Jihlavy už mají Jihočeši na čele FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY devítibodový náskok, což je sedm kol před koncem velice slibné. Hotovo ale ještě není, po nedělním duelu ve Znojmě budou následující neděli černobílí hostit Sokolov.

V derby se opět zaskvěl nejlepší střelec soutěže – David Ledecký přidal svůj čtrnáctý a patnáctý zásah sezony, neohroženě tak vládne tabulce kanonýrů. Co se týče zdravotního stavu hráčů, nic moc se nemění. Mimo je Mršič s Marečkem, brzy by se do plného tréninku měl zapojit Havelka. Některé hráče trápí menší zdravotní trable, a tak se uvidí, jestli budou moci do zápasu naskočit.

Vzájemné zápasy:
Takřka na gól vyrovnaná je bilance obou týmů. V sedmi druholigových zápasech v posledních čtyřech sezonách se třikrát rozešly oba celky smírně, dvakrát uspělo Dynamo, dvakrát Znojmo. V posledním měření sil v desátém kole probíhající sezony Znojmo dokázalo uspět zatím jako jediné na Střeleckém ostrově. Zápas ovlivnilo vyloučení Filipa Havelky v prvním poločase. I v oslabení byli Jihočeši lepší, ale deset minut před koncem zajistil hostům výhru Štrombach.

Poslední vzájemné utkání – 30. 9. 2018 – 10. kolo F:NL:
SK Dynamo ČB – 1.SC Znojmo 1:2 (1:1)
Branky: 30. Ledecký – 12. Mudra, 81. Štrombach. ŽK: Ledecký, Grajciar - Avdič, Dramé, Mudra. ČK: 37. Havelka (CEB). Rozhodčí: Pechanec - Melichar, Vaňkát. Diváků: 1347.
Sestava Dynama: Křížek – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic (84. Táborský) – Javorek, Havelka – Wermke (83. Kovaľ), Grajciar, Mršić – Ledecký.
Sestava Znojma: Buček – Helísek, Dramé, Avdić, Cihlář (C) – Mudra, Kučera, Lacko, Štrombach (83. Krčík) – Ordoš (72. Ambrozek), Teplý (90. Malár).

Ostatní zápasy 24. kola:
Sokolov - Vlašim20. 4. 201910:15
Pardubice - Prostějov20. 4. 201910:15
Hradec Králové - Chrudim21. 4. 201917:00
Táborsko - Žižkov21. 4. 201917:00
Varnsdorf - Brno21. 4. 201917:00
Jihlava - Třinec22. 4. 201913:30
Vítkovice – Ústí nad Labem25. 4. 201917:00

Utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY začíná v neděli v 17 hodin na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Milan Matějček, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat Pavel Vlasjuk a Jan Dohnálek.