Desáté jihočeské derby by Dynamu mohlo přinést desátou ligovou výhru v řadě. Černobílí nadále kralují FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a po skalpu Vítkovic by rádi zdolali i jihočeské rivala, který má zcela opačné problémy. Atraktivní jihočeské derby startuje ve středu v 17 hodin na Střeleckém ostrově.

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz

FC MAS Táborsko
www.fctaborsko.cz
1. místo (53 bodů)
Postavení v tabulce
15. místo (18 bodů)
40:17
Skóre
26:36
David Ledecký (13 gólů)
Nejlepší střelec
Zbyněk Musiol (6 gólů)
Filip Havelka (5 ŽK)
Daniel Mareček (5 ŽK)
Jiří Kladrubský (5 ŽK)
Petr Javorek (5 ŽK)
Žluté karty
Jakub Navrátil (7 ŽK)
Filip Havelka (1 ČK)
Červené karty
nikdo
Jindřich Staněk (7)
Zdeněk Křížek (3)
Čistá konta brankařů
Michal Toma (2)
Vítkovice – Dynamo 1:2
Poslední zápas
Táborsko – Brno 1:2

FC MAS Táborsko se řadí mezi druholigové celky, který po nadějných letech v popředí tabulky vyklidilo pozice a v posledních sezonách bojuje prioritně o udržení ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Nejinak je tomu i v probíhajícím ročníku. Po dvaadvaceti kolech jsou ševci na 15. příčce tabulky se ztrátou tří bodů na čtrnáctý Prostějov. Po slabší podzimní čase se týmu kouče Petra Mikolandy příliš nedaří ani na jaře, kdy v sedmi zápasech získal jen pět bodů. Jedenáct z osmnácti bodů získali táborští fotbalisté na domácím hřišti, což je nejhorší počin ze všech účastníků F:NL.

Po odchodu dlouholeté jedničky Tomy do Písku je novým mužem číslo jedna v táborské brance výrazně mladší Šiman. Obraně šéfuje zkušený kapitán Navrátil ve dvojici s Březinou. Tito dva zadáci dohromady posbírali už třináct žlutých karet. Zálohu táhne dvojice zapůjčených českobudějovických středopolařů Čermák-Gebert, ani jeden z nich však proti svému mateřskému týmu nastoupit nemůže. Na pozici jediného útočníka dostávají příležitosti mladý Kopřiva či osvědčený kanonýr Musiol.

Českobudějovické Dynamo se dál veze na úspěšné vlně. Páteční výhra na hřišti Vítkovic byla už devátou v řadě, což značí vzhledem k výhře Jihlavy v Hradci Králové nadále sedmibodový náskok na čele tabulky. Odstup na další celky z horní části tabulky však Jihočeši díky vítězství v moravskoslezské metropoli ještě navýšili. Ke třem bodům z Vítkovic výrazně přispěl třináctým zásahem v sezoně nejlepší střelec David Ledecký, vítěznou trefu obstaral naopak premiérovou brankou v tomto ročníku stoper Pavel Novák. Jistota zadních řad Dynama zažila ve Vítkovicích ještě jednu premiéru – první žlutou kartu, což je na stopera po dvaadvaceti kolech úctyhodné číslo. Jeho kolega ze středu obrany Lukáš Havel nemá dokonce žádný žlutý trest!

Osm kol před koncem sezony mají černobílí vše báječně rozehrané. Vše mají ve svých rukou. Ale vyhráno ještě není. Navíc program zbytku ročníku ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE je hodně našlapaný. Během necelých šesti týdnů odehrají týmy osm zápasů, prakticky každý pátý den soutěžní utkání. I vzhledem k nabitému programu by černobílí uvítali, když by se do jejich sestavy co nejdříve vrátili někteří zranění hráči. Nadále jsou totiž mimo hru Mršič, Havelka a Mareček. Někteří další hráči mají drobné zdravotní trable.

Vzájemné zápasy:
Táborsko nedokázalo v devíti soutěžních duelech nikdy Dynamo porazit. Jihočeská derby se odehrála vždy ve druhé nejvyšší soutěži, třikrát zvítězili černobílí, šestkrát se body dělily. Naposledy skončilo derby remízou v podzimní části soutěže, kdy Táborsko vedlo brankou Frýdka, ale v závěru vyrovnal David Ledecký. Fanoušci obou jihočeských celků mají jistě ještě nadále v paměti drtivou výhru z posledního kola sezony 2013/14, kdy Dynamo po kanonádě 6:0 slavilo postup do první ligy.

Poslední vzájemné utkání – 23. 9. 2018 – 9. kolo F:NL:
FC MAS Táborsko - SK Dynamo ČB 1:1 (0:0)
Branky: 66. Chr. Frýdek – 85. Ledecký. ŽK: Nerad, Navrátil – Havelka, Ledecký, Kladrubský. Rozhodčí: Matějček – Kříž, Kubr. Diváků: 1812.
Sestava Táborska: Toma – Šandera, Navrátil, Hasil, Březina – Kučera – Pfeifer (79. Klusák), Nerad (85. Ndiaye), Chr. Frýdek (74. Kopřiva), Pilík – Musiol.
Sestava Dynama: Křížek - Kladrubský, Havel, Novák, Helešic - Javorek, Havelka - Kovaľ (69. Wermke), Grajciar (76. Táborský), Mršič - Ledecký.

Ostatní zápasy 23. kola:
Prostějov - Sokolov16. 4. 201917:00
Vlašim - Jihlava16. 4. 201917:00
Chrudim - Vítkovice17. 4. 201917:00
Žižkov – Hradec Králové17. 4. 201917:00
Třinec - Varnsdorf17. 4. 201917:00
Ústí nad Labem - Znojmo17. 4. 201918:00
Brno - Pardubice17. 4. 201918:00

Utkání 23. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY začíná ve středu v 17 hodin na Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Ondřej Pechanec, na čarách mu budou jako asistenti pomáhat Michal Myška a Vít Melichar.