Po úspěchu ve Vlašimi pojedou plni optimismu Jihočeši takřka tři sta kilometrů na sever do Varnsdorfu. Soupeř po úspěšné přípravě neprožil povedený úvod sezony, o to víc budou chtít domácí v neděli uspět. Na tři body si ale brousí zuby i Horejšova parta. Utkání začíná v 17 hodin.
FK Varnsdorf
Rok založení:1907
Trenér:Zdeňko Frťala
Hvězdy týmu:Porcal, Zieris, Durdevič
Největší úspěchy: 2. místo ve 2. lize (2014/15)
Posledních pět let:
2012/13 - 2. liga (5.místo)
2013/14 - 2. liga (4.místo)
2014/15 - 2. liga (2.místo)
2015/16 - 2. liga (9.místo)
2016/17 - 2. liga (11.místo)
Stadion: Městský stadion v Kotlině, 900 míst k sezení, 4100 míst k stání
Klubové barvy:žlutá, modrá
Internet: www.fkvarnsdorf.cz

Preview

FK Varnsdorf je tradiční druholigový celek, který největšího úspěchu dosáhl v sezoně 2014/15, kdy Severočeši vybojovali postupové druhé místo, ale vzhledem k nevyhovujícímu stadionu si první ligu nezahráli. Další dva ročníky nebyly pro Varnsdorf zdaleka tak úspěšné a byla z toho umístění v horším středu tabulky. V přípravě na nový ročník to vypadalo s týmem trenéra Frťaly nadějně, například vysoké vítězství proti Teplicím vzbuzovalo respekt. Start do sezony ale tak povedený nebyl. Na úvod prohráli Severočeši doma s Třincem 0:1, o týden později uhráli na Žižkově bezbrankovou remízu. Jako jediní tak ještě nevstřelili branku a s jedním bodem jim po dvou zápasech patří třináctá příčka.

Další nečekaný nezdar přišel ve druhém kole domácího poháru, ve kterém Varnsdorf padl na hřišti divizních Živanic 0:1 po vlastní brance Zierise. Kádr Frťalova výběru se v letní pauze příliš nezměnil. V brance je jedničkou Porcal, obranu řídí Zieris společně s novou posilou Chlumeckým. V záloze o sobě dává vědět balkánské duo Durdević – Dordič, v útoku patří k hlavním hvězdám týmu ukrajinský forvard Pavlo Rudnytskyy. V útoku nalezneme ještě dvě zajímavá jména. V klubu je nadále na hostování českobudějovický útočník Patrik Švantner, s týmem trénuje bývalý mládežnický reprezentant Martin Fenin, jenž nastoupil na půlhodinku i ve středečním poháru.

Poslední ligové utkání Varnsdorfu:
FK Viktoria Žižkov – FK Varnsdorf 0:0
ŽK: Kodeš, Podrazký – Porcal, Kozma, Zieris, Kocourek, Bílek, Šulc. Rozhodčí: Dubravský – Polák, Podaný. Diváků: 821.
Sestava Varnsdorfu: Porcal – Beránek, Chlumecký, Zieris, Kozma (76. Bílek) – Bláha, Durdević (73. Švantner), Dordič (62. Šulc), Zbrožek – Rudnytskyy, Kocourek.

Dynamo po úvodní remíze s Viktorií Žižkov získalo nesmírně cenné tři body na hřišti Vlašimi, kde podal tým Davida Horejše kompaktní týmový výkon. Ačkoliv není tabulka po druhém kole příliš důležitá, pro Jihočechy je klíčové, že se jim daří se držet čela tabulky. Aby přední týmy neodskočily, budou černobílí chtít přivést další body ze severu Čech. Pomoci k tomu už bude moci Matěj Helešic, který v týdnu přišel na hostování z ostravského Baníku.

Jaký je recept na body z Varnsdorfu ví Jindřich Kadula. „Je důležité, že jsme po úvodní domácí remíze se Žižkovem dokázali venku vyhrát. Teď pojedeme ven s tím, že jsme schopni dát góly a vyhrát. To je klíčové. Na Varnsdorf se opět dobře připravíme a věřím, že to zvládneme a budeme bodovat,“ má jasno českobudějovický útočník, který si připsal vítěznou branku ve Vlašimi. Na severu Čech bude trenéru Horejšovi scházet duo Čermák – Pouček, jinak by tým měl být kompletní.

Utkání 3. kola Fortuna národní ligy začíná v neděli v 17 hodin na Městském stadionu v Kotlině ve Varnsdorfu a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Utkání bude jako hlavní rozhodčí řídit Peter Mrázek, na čarách mu budou asistovat pánové Poživil a Hock.

Předpokládané sestavy:
Varnsdorf: Porcal – Beránek, Chlumecký, Zieris, Kozma – Bláha, Durdević, Dordič, Zbrožek – Rudnytskyy, Kocourek
Dynamo: Křížek – Řezáč, Novák, Havel, Kladrubský – Javorek, Čavoš – Wermke, Kadula, Pešek – Mashike.

Vzájemné zápasy:
Povětšinou brankově chudé jsou zápasy mezi Dynamem a Varnsdorfem. Z dosavadních šesti utkání hned čtyři nabídly maximálně jednu branku. Výjimku tvořily duely v sezoně 2015/16, kdy se na severu Čech radovali domácí z výhry 3:2, následná přestřelka na Střeleckém ostrově dopadla nerozhodně 3:3. V minulé sezoně na podzim se ve Varnsdorfu body dělily po remíze 0:0. Jarní odveta byla pro Jihočechy šokem, když po stoprocentním domácím podzimu hned v prvním kole padli s Varnsdorfem 0:1.

Ostatní zápasy 3. kola:
Vítkovice - Znojmo11. 8. 201718.00
Ústí nad Labem - Opava11. 8. 201718.00
FK Olympia - Žižkov12. 8. 201710.15
Příbram - Vlašim12. 8. 201717.00
Frýdek-Místek - Třinec12. 8. 201717.00
Sokolov - Táborsko13. 8. 201715.00
Hradec Králové - Pardubice14. 8. 201718.00