Oba byli u obou klíčových momentů dohrávky 1. kola FNL. Českobudějovický bek Michal Řezáč nejprve nechal příliš volného prostoru Jan Jelínkovi, který pohodlně poslal Viktorii do vedení. Řezáč pak své zaváhání napravil, když po faulu na jeho osobu vyrovnal z penalty Kladrubský na konečných 1:1. Oba se po zápase shodli. "Remíza je spravedlivá a bod na úvod bereme."

I vzhledem ke štěstí v závěru musíte nakonec bod v úvodním zápase sezony brát, že?
Asi ano. I když si myslím, že v prvním poločase jsme byli jednoznačně lepší. Bohužel, po mé chybě jsme inkasovali gól na 0:1, ale do pauzy jsme zvládli alespoň z penalty vyrovnat. Ve druhé půli jsme drželi míč, ale nedokázali se prosadit. Žižkov hrál na brejky a na konci jsme mohli být rádi, že to tam nespadlo.

Při tom se zdálo, že Pražané v závěru už trošku šlapou vodu a touží hlavně ubránit bod za remízu.
V tom velkém horku i nám docházely síly. Ke konci utkání jsme otevřeli hru, chtěli jsme vyhrát. Soupeř nás málem nakonec potrestal.

Vy jste sám zmínil, že při inkasované brance nemáte úplně čisté svědomí. Šlo to bránit?

Michal Řezáč u míče
Těžko. Byl to dobrý míč mezi mě, stopera a brankáře. Koukali jsme jeden na druhého, to se občas stane.

Své zaváhání jste ale napravil na konci prvního dějství, kdy jste se šikovně prokličkoval do šestnáctky a žižkovský Kodeš vás poslal k zemi.
Věřil jsem si a prošel přes dva nebo tři hráče. Dá se říci, že jsem si šel pro penaltu. Přede mnou byli hráči, přihrát nešlo. Dal mi tam nohu, asi celkem jasná penalta. Kladry (Jiří Kladrubský, pozn. autora) to pak zkušeně proměnil.

Hlavně v prvním poločase jste s Romanem Wermkem notně zlobili žižkovskou defenzivu. Hraje se vám spolu dobře?
Ano, s Romanem si vyhovíme. Když zaútočím, tak se stáhne, a naopak. Spolupráce funguje.

Na první zápas sezony přišla necelá tisícovka diváků. Potěšila vás tato návštěva?
Zápas byl sice v televizi, ale lidi přišli a byli slyšet. Pomohli nám a jsme rádi, že dorazili.

Co pro vás znamená bod z úvodního domácího zápasu sezony?
Chtěli jsme každopádně vyhrát, ale musíme to brát, jak to je. První kola bývají opatrná, narodilo se několik remíz a i favorizované celky ztrácely.

Nyní vás čekají dva zápasy na hřištích soupeřů. Cílem je přivést co největší počet bodů?
Samozřejmě. Pokusíme se nasbírat co nejvíc bodů, abychom chytili začátek. Pak se nám bude dýchat lépe.

Zápas mohl skončit klidně 3:3 nebo 4:4, tvrdí žižkovský Jan Jelínek

Čtvrthodiny před koncem to vypadalo, že v Českých Budějovicích už budete jenom bránit cenný bod. Ale v závěru jste byli dvakrát centimetry od výhry a mohli jste odjíždět trošku zklamaní.
To je pravda. Přežili jsme velké šance a závary soupeře, podržel nás brankář. Ale v posledních pěti minutách jsme měli dvě gólové příležitosti, trefili dvě tyčky a chyběl kousek štěstí, abychom si odvezli tři body.

Nedělali jste místy mrtvého brouka, že už se soustředíte jen na defenzivu?

Jan Jelínek si hlídá míč před Petrem Javorkem
Asi to tak vypadalo (usmívá se). Domácí chtěli za každou cenu vyhrát a soustředili se na ofenzivu. Pak zapomínali na zadní vrátka a škoda, že jsme toho nevyužili. Chyběly centimetry.

V úvodu jste sice přečkali velkou šanci Wermkeho, záhy jste ale otevřeli skóre. Vy jste si dobře zaběhl do kapsy mezi obránce a brankáře a po Bazalově centru už jste to měl snadné.
Bazi krásně nacentroval přes hráče mezi obránce a brankáře. To se strašně těžko brání, pokud na míč gólman nedosáhne. Já už se jen soustředil, abych trefil prázdnou branku.

Šancí jste několik přežili, i váš tým ale měl možnosti na další góly. Na první zápas se jednalo o celkem otevřenou partii.
Na obou stranách byly šance, mohlo to skončit 3:3 nebo 4:4. Ale špatně jsme zakončovali, nebo scházelo štěstíčko.

V přípravě jste vyhráli jenom jednou oproti sedmi porážkám. Berete i s ohledem na tuto bilanci bod ze hřiště Českých Budějovic?
Myslím si, že je to dobrý vstup do sezony. Každý zápas jedeme vyhrát, ale na úvod je remíza na hřišti Dynama úspěchem. Teď hrajeme doma s Varnsdorfem, tak bude třeba bod z venku potvrdit.

Kladrubský o penaltě: Rozhodla důležitost momentu (31.7.2017)

Když Petr Benát zůstal celý zápas na lavičce náhradníků, stal se kapitánem Dynama Jiří Kladrubský. Jeden ze tří třicátníků v sestavě Jihočechů. A jako správný vůdce a lídr si vzal míč v kritický moment, když v závěru první půle byla odpískána na Michala Řezáče penalta. "Rozhodla důležitost momentu," vysvětlil českobudějovický univerzál, proč si vzal míč.