Pouze poslední dny odpočítávají fotbalisté Dynama do začátku ligové soutěže. Už v pondělí čeká svěřence trenéra Davida Horejše Viktoria Žižkov. Na utkání už je plně natěšen Jindřich Kadula, který by společně s ostatními rád odčinil porážku v poháru a zároveň vstoupil do ligového ročníku tou správnou nohou.

Po dobrých výkonech i výsledcích v přípravných zápasech přišla pro budějovické fotbalisty studená sprcha. Prohra v prvním kole MOL Cupu s divizními Velvary. „Všichni víme, že takový výsledek si nemůžeme dovolit. Ale už je to za námi a nyní vše směřujeme k prvnímu ligovému duelu proti Viktorii Žižkov,“ říká Jindřich Kadula. Vylepšit bude muset Dynamo zejména koncovku, která ve středu Čech nefungovala. „Nedařilo se nám proměnit spoustu šancí, sám jsem mohl minimálně dvě branky dát,“ litoval ofenzivní fotbalista.

Proti Žižkovu se dá očekávat naprosto odlišné utkání. „Jednoznačně nás čeká něco jiného. Hrajeme doma a myslím si, že jsme dobře připraveni. Ještě dokončíme poslední přípravy a věřím, že to zvládneme,“ přeje si třiadvacetiletý fotbalista. I v nadcházející sezoně se dá očekávat, že mimořádně důležitý bude vstup do nového ročníku. „Vstup do sezony je důležitý a je plus, že začínáme doma. Doufáme, že se nám bude na podzim dařit jako loni.“

Jindřich Kadula slaví branku s Romanem Wermke

Většinu přípravných zápasů odehrál Jindřich Kadula na hrotu. Je tedy pravděpodobné, že na stejné pozici nastoupí i v pondělní utkání. „Ať už nastoupím kdekoliv, tak bych chtěl pro tým odvést maximum. V útoku mi to svědčí, cítím se tam dobře,“ chválí si ofenzivní post. Hodně toho v přípravě odehrál i ve dvojici s novou posilou Elvisem Mashike. „Víme už, co od sebe očekávat. Domlouváme se, kam si budeme nabíhat a podobně. Spolupracujeme velmi dobře.“

Na závěr Kadula přiblížil, jaké má do sezony osobní a týmové cíle. „Konkrétní představu nemám. Rád bych co nejčastěji bodoval, tedy vstřelil nějakou branku nebo si připsal asistenci. Vše se bude odvíjet od toho, jak se nám bude týmově dařit,“ pronesl po týmovém focení. A v jakých patrech tabulky by se nejraději pohyboval? „Rád bych, abychom se drželi na úplné špici a soupeři z nás měli respekt,“ uzavřel.

Akademie využívá nový stroj na údržbu umělé a přírodní trávy (26.7.2017)

Jihočeská fotbalová akademie Karla Poborského využívá ve Sportovním centru na Složišti nový stroj na údržbu umělé i přírodní trávy Verti-Rake 200.