Zápas Sparta - SK Dynamo

Pro Spartu je středeční výprask nejtěžší prohrou sezóny. Její hráči byli půltisícovkou nejvěrnějších fanoušků ostře vypískáni. České Budějovice, za které skórovali Svoboda, Rožboud, Plocek a Matoušek, si naopak spravily chuť po nedělní drtivé prohře v lize 1:6 na Slavii. Ligový lídr se loučil s pohárem po trapném výkonu. Už základní sestava napovídala, že na Letné prvoligového soupeře podcenili. Trenér Jiří Kotrba vyrukoval se sestavou, v níž nejenže byli pouze dva hráči obvyklé sestavy, Hübschman a Michalík, ale naopak se v ní objevila dvojice mladíků. Vedle Loučky to byl ještě osmnáctiletý Marek Jarolím, bratranec známějších fotbalistů Davida a Lukáše Jarolímových, který ještě patří do letenského dorostu.

A hráči si Kotrbův záměr šetřit zbytek mužstva vyložili po svém: Kincl, Flachbart, Holub a Michalík dokazovali každou minutou, že do ligové sestavy nepatří a ještě nešťastnější byl gólman Kouba. Poprvé po sedmi letech se postavil do dresu sparťanského áčka v soutěžním utkání a ještě než si stačil sáhnout na míč, dvakrát ho lovil ze sítě.

Pohled na chladný výkon domácích ostře kontrastoval s aktivní snahou hostujícího celku, a tak se zrodil výsledek, který nový letenský stadión ještě nezažil. K agenturní zprávě nutno dodat, že nejen Sparta včera nastoupila v nekompletním složení - podobně na tom totiž byl i tým trenéra Pavla Tobiáše! Ten do základní sestavy včera do jámy lvové vyslal jen čtyři hráče, kteří byli v základu v nedělním zápase na Slavii: Konečného, Pennera, Chlebka a Svobodu!

Dva góly stačili vstřelit hosté před přestávkou a další dva po změně stran, kdy trenér Kotrba poslal na trávník Zbončáka a Zelenku. Sparta takový debakl doma nepamatuje. Naposledy tady čtyřbrankovým rozdílem vyhrála v osmdesátých letech Steaua Bukurešť.