Zápas Sparta - SK Dynamo


Ohlasy trenérů

Jiří Vlček trenér: "Do utkání s lídrem soutěže jsme nastoupili v sestavě se čtyřmi hráči věkové kategorie mladšího dorostu. Sparta začala náporem, do šance se po nedůrazném pokrytí Švecem dostal Jeslínek, ale nebezpečí jsme odvrátili. Poté se hra vyrovnala, dobře jsme přikryli klíčové hráče soupeře, velmi dobře hráli oba středoví obránci Legdan a Kosobud. Ve 12. minutě jsme mohli jít do vedení, to Kaňák zatáhl míč po pravé straně, přihrál Pulcovi a ten našel na malém vápně samotného Janouška, který však hlavou Švengra v brance Sparty nepřekonal. Navíc po dalším souboji se Janoušek zranil a ve 25. minutě ho vystřídal Schön.

Změna přinesla tlak Sparty, nestačili jsme atakovat obránce soupeře, v útoku jsme neudrželi míč a tak přišly šance domácích. Při tlaku Sparty nás výrazně podržel brankař Novotný, který měl i štěstí, zvláště v 30. minutě, kdy minul před jeho brankou Honka. Ke konci první části hry jsme hru vyrovnali, do šance mohl jít Schön, ale obrana Sparty na poslední chvíli jeho průnik zablokovala. Před odchodem do šaten hlavičkoval Švec trestný kop Maška do náruče Švengra.

Do druhého poločasu jsme vstoupili možností Toncara, ale jeho průnik obránci zablokovali. Z protiútoku Sparta měla výhodu rohového kopu, jenž byl odvrácený na další roh. Z něj přišel přetažený míč na Šimůnka, ten se uvolnil přes Turka a jeho centr trefil z voleje Honka na 1:0. V 50. minutě vystřídal Pulce Trčka, vzápětí střílel Kaňák, ale Švengr byl na místě. Další příležitost měl Příhoda, když mu narazil Kaňák, tvrdě vystřelil, před Švengrem jeho střelu srazil na roh Bureš. Sparta měla více ze hry, ale hrozili jsme z rychlých brejků a z následujících standardních situací. Dvakrát Švengra v brance Sparty ohrozil hlavou Turek. Naopak šanci Scose zlikvidoval Novotný. Toho v závěru zápasu, kdy jsme hru otevřeli a hráli na tři obránce, nepřekonal z vyložené příležitosti Jungr a tak utkání skončilo naší jednogólovou prohrou."