Zápas SK Dynamo - Příbram

První desetiminutovka veledůležitého utkání se sousedem v tabulce přinesla aktivitu a tlak domácího mužstva, na obou stranách se rychlým průnikem předvedli Švamberg a Toncar, tyto akce ale gólem neskončily. Hra se postupně vyrovnávala, Dynamo se dostalo k brance soupeře až v 18. minutě, když domácí zahrávali dva rohy. Po prvním Janoušek hlavičkoval mimo, po druhém Legdan zakončoval nad bránu. Za čtyři minuty zahrozili i hosté, kteří poslali prudký centr po zemi podél celé brány, nikdo naštěstí na míč nedosáhl.

Po půlhodině zápasu se Schön pověsil do vzduchu a ze šesti metrů hlavičkoval do náruče brankáře Ronzika. Ještě větší příležitost ke vstřelení úvodní branky měl za tři minuty Švamberg, ale dlouho váhal na malém vápně se zakončením, až jeho střelu zblokoval jeden z hostujících hráčů. Jako odpověď rozezněli za okamžik Příbramští střelou jako z kanónu spojnici břevna a tyče Novotného svatyně. To mělo být varováním, protože v 38. minutě se po pravé straně protáhl hráč ve žlutém, poslal čechraný centr a zcela osamocený Vošahlík trknul balon pod břevno - 0:1. Za tohoto stavu se také šlo do šaten a domácí věděli, že budou muset po přestávce řádně zabrat, aby se nepotopili ještě hlouběji do sestupových vod.

Sladkokyselý byl pro fotbalisty v černobílém vstup do druhé půle. Během pár vteřin převzal Schön kolmici za zády hostujících borců, byl v pokutovém území stažen a Dynamo dostalo šanci vyrovnat z penalty. K té se nikomu moc nechtělo, takže zodpovědnost na sebe nakonec vzal Příhoda. Jeho slabou střela na levou ruku Rondzik vyrazil, k míči se dostal jako první Schön, který trefil břevno, čáru a míč putoval do pole. Z čáry vyráželi domácí střelu i ve 49. minutě, stav se opět neměnil.

Na kopačky Budějovických se vkrádal zmar a křečovitost, do rozhozené obrany podnikali hosté nebezpečné protiútoky. V 59. minutě se bez problémů prokličkoval Pilík až před Novotného, ten skvělým zákrokem udržel domácí nad vodou. 66. minuta byla svědkem šancí na obou stranách. Nejprve Schön prověřil po akci Průši a Maška Rondzika, na opačném konci hřiště pak Novotný vyrážel střelu směřující k tyči. Dvacet minut před koncem se levou nohou opřel do rány Mašek, Rondzik ale znovu vyrazil. Proti Maškově střele z přímého kopu zasahoval i po chvíli, balon napoprvé neudržel, jenže nenašel se nikdo, kdo by ho dorazil do sítě.

Už zcela otevřená obrana se jen ohlédla za utíkajícím příbramským Šlapákem, nejlepší hráč domácích Novotný znovu tuto šanci vychytal. To, v jakém psychickém stavu se mužstvo Dynama nachází, prezentovala v plné nahotě situace z 90. minuty. Nikdo se nehrnul k rozehrávání přímého kopu v ideální pozici na hranici pokutového území, takže to na sebe znovu vzal neúspěšný penaltový exekutor Příhoda. Jak to mohlo dopadnout? Míč zamířil několik metrů nad břevno. Na výsledku už nic nezměnila ani závěrečná hlavička Janouška, Dynamo doma znovu prohrálo a mračna se stahují.

evald