Zápas SK Dynamo - Opava

V sychravém počasí už tak podmáčený terén kropily další kapky, přesto byl k vidění od prvních minut rychlý a zajímavý fotbal. Domácí odstartovali aktivně a prvních deset minut téměř nepustili Opavské z jejich poloviny. V 7. minutě přišla i první z velkých šancí Dynama, Kosobud na půlicí čáře důrazně získal míč, vyslal kolici na Janouška, jenž se řítil zcela osamocen na gólmana Petra. Domácí útočník zkusil kličku, ale brankář ji vystihl. V další desetiminutovce se Slezané z tlaku částečně vymanili, přesto v 19. minutě zakončoval Mašek, jeho rána šla dva metry nad.

Další sólo z poloviny hřiště si Janoušek připravil o tři minuty později, při zakončení mu ale scházely síly a jeho střelu Petr v pohodě kryl. Hostující gólman nadvakrát zlikvidoval i další střelecký pokus Janouška, jenž se opřel do míče o rohu Maška. Jak už je tradicí, první příležitost soupeře znamenala gól v domácí síti. Končila půlhodina hry, když Opava zahrávala přímý kop z levé strany, balon v malém vápně šktrtl dvě hlavy a zapadl do sítě. Gól byl připsán Dohnálkovi - 0:1.

Obdržená branka na několik okamžiků černobílé srazila, Lála musel za okamžik zachraňovat při šanci Korčiana. Jenže potom se opět blýskalo na druhé straně. V 37. minutě několik domácích zkoušelo zakončit závar v pokutovém území Opavy, ale opět bez úspěchu. A znovu sprint osamoceného hráče na brankáře Petra, tentokrát to byl v 38. minutě Toncar, ale opavský mág vyškrábl míč vedle tyče.

Do druhého poločasu posílil ofenzivu Schön a jeho výkon v následujících minutách by musel každý sportovní deník ocenit známkou nejvyšší. Hýřil aktivitou, vybojoval několik míčů, připravoval šance, sám se do nich dostával. Nejprve rozjel akci, kterou se snažil po centru i zakončit, ale chybělo mu půl kroku. Potom zakončoval Janoušek, ale ve výborné pozici mu trochu sjel míč a Petr lapil. Po další hezké narážečce se sám před brankářem ocitl Příhoda, ale zkoušel zbytečně míč dloubnout nad příliš pomalu padajícího brankáře. V 56. minutě hlavičkoval Schön do boční sítě. Odměnu za svou hru si vychutnal Schön v 64. minutě. To se k němu na hranici šestnáctky dostal odražený míč, on se do něj položil zády k brance a nádherně vyrovnal - 1:1.

Povzbuzený Schön se znovu v 67. minutě dostal do šance a zakončoval tvrdou střelou kousek vedle tyčky. Za další tři minuty stejný hráč nečekaně napřáhl a gólman Petr skokem vyškrabával střelu letící do šibenice. Možná smůla, možná střelecká neschopnost týmu, to vše stálo v cestě k vysokému vítězství. Naopak Opava uštědřila domácím lekci produktivity, když v 73. minutě zadribloval u pomezní čáry Lhoťan a vyslal z velké dálky i úhlu ránu přesně do vingle Lálovy branky - 1:2.

V dalších minutách si hosté vedení šikovně hlídali, příležitosti ke skórování mělo Dynamo až tři minuty před koncem, ale zakončení bylo křečovité. V třetí minutě nastavení dal symbolickou tečku snažení domácích Tocar, který z malého vápna hlavičkoval do břevna. Třetí gól Opavy z kopačky Korčiana z následného protiútoku byl už jen výsledkem totální ofenzivy Budějovic bez gólového efektu.

evald