Zápas Hr. Králové - SK Dynamo

Dynamo začalo na hradeckém stadionu velmi dobře a už ve 12. minutě svou hru korunovalo i úvodní brankou. Padl po nacvičeném signálu, kdy Mašek rozehrál rohový kop s Průšou, který svým centrem našel Kosobuda a ten usměrnil míč do sítě - 0:1. Stejný hráč měl vzápětí další velkou příležitost ke skórování, ale tentokrát hlavou těsně minul branku. Budějovičtí hráli v dalších minutách velmi pozorně, dávali si pozor na chyby a nepouštěli soupeře do nebezpečnějšího zakončení. Naopak sami čekali na příležitost k rychlým výpadům, což se jim i několikrát podařilo.

Stejně aktivně vstoupili hostující hráči i do druhého poločasu a drželi svého soupeře daleko od branky Lály. Velkou šanci na zvýšení stavu připravil Janoušek Švambergovi, ten si posunul míč do pokutového území, kde do něj naběhl jeden z domácích hráčů. Švamberg možná zbytečně upadl místo toho, aby se pokusil situaci ustát a zakončit. Rozhodčí penaltu také nezapískal. Naopak v 70. minutě si sudí vzal hlavní slovo v situaci, kdy si domácí fotbalista naběhl do vápna, kde upadl a tentokrát už se velice přísná penalta kopala. Z ní Hradec srovnal na 1:1. Po vyrovnání domácí tým přidal na intezitě, trenér Soukup se spolehl na oživení hry dvojicí střídajících hráčů. Výborně rozehraný zápas ztratilo Dynamo v 82. minutě po asi jediné defenzivní chybě. Nejprve Soukup pouštěl míč do zámezí v domění, že se bude kopat od branky. K překvapení všech rozhodčí nařídil rohový kop, který resultoval v další roh z opačné strany. Na něj si naskočil nepokrytý domácí hráč a bylo to 2:1. Tento výsledek vydržel až do konce utkání a Dynamo i s výrazným přispěním jednostranného posuzování rozhodčích odjíždělo z východu Čech bez bodů.
evald

Ohlasy trenérů

Miroslav Soukup, trenér: "Určitě jsme herně nepropadali, hráli jsme trpělivě, hlídali si náskok z úvodu zápasu a čekali jsme na další příležitosti. Do těch jsme se i dostávali, ale nedokázali jsme je proměnit. Domácím jsme znepříjemňovali jejich hru a k ničemu jsme je nepouštěli. Za celý zápas vyslali asi dvě přímé střely na branku, z toho jedna byla z přímého kopu. Nerad si stěžuji na rozhodčí, ale tito od začátku systematicky podporovali domácí tým, s jehož funkcionáři se dobře znali. Atmosféra zápasu napovídala tomu, že jsme tam neměli vyhrát. Pokud toto byl faul na penaltu, tak naše reprezentace proti Holandsku by musela kopat čtyři. Bylo to jen vyvrcholením jejich způsobu rozhodování. Ztracených bodů je škoda, minimálně jeden jsme si určitě zasloužili. I když domácí měli míč více pod kontrolou, my jsme měli dlouhou dobu vývoj zápasu ve svých rukách."