Zápas SK Dynamo - Vítkovice


Ohlasy trenérů

Miroslav Soukup, trenér: "Od začátku jsme přistoupili k zápasu jako správné domácí mužstvo, hráli jsme aktivně, ofenzivně, kombinačně. Kopali jsme během několika minut velké množství rohů i přímých kopů. Jenže v 10. minutě se soupeř dostal poprvé na naši polovinu, ze zálohy si naběhl jeden z hráčů a parádně trefil míč k tyči. Bylo to rázem 0:1. Tento gól nás nesrazil, obraz hry se neměnil, stále jsme hráli dobře, jenže jsme naráželi na zahuštěnou obranu. I přesto jsme se dostávali do příležitostí a míče létaly soupeřovým vápnem.

Zlomový okamžik zápasu přišel ve 27. minutě, kdy Štěcha místo centru volil přihrávku po zemi, kterou zachytil jeden z obránců soupeře a založil rychlý protiútok. Hbitý záložník Vítkovic si to nasměroval až do brány a bylo to 0:2. To bylo na naši psychiku asi příliš. Přesto jsem věřil, že bychom to mohli zvrátit.

Ve druhém poločase však šel náš výkon dolů, začali jsme dělat i chyby, což bylo za dané situace i pochopitelné. Přesto jsme se ocitli asi ve dvou nebo třech dobrých situacích, ať už to byla střela Slámy nebo naše největší příležitost, kterou neproměnil Švamberg. Branka na 0:3 byla už jen výsledkem naší otevřené hry.

Utkání nám ukázalo, že kádr ještě není tak vyzrálý, jak by bylo potřeba. Jsme schopni hrát, ale dopouštíme se chyb, které starší soupeř trestá. Vítkovice nás nepřehrály, přesto odjíždějí s vysokým vítězstvím."