Zápas Synot - SK Dynamo

Ve velmi tvrdě hraném utkání začala obě mužstva velmi opatrně, do prvního náznaku šance se dostal až ve 13. minutě Lubomír Myšák, který lehce zaváhal po přihrávce Martina Vozábala a míč mu tak odrazil jeden z obránců na roh. O tři minuty později postupoval dobře po levé straně kapitán Vozábal, jeho myšlenku ale nikdo ze spoluhráčů nepochopil, a tak míč skončil na kopačkách soupeře. O minutu později předvedl Jaroslav Chlebek první tvrdý zákrok, po němž se Abrahám jen velmi těžko zvedal z hrací plochy. Ve 21. minutě poprvé zahrozili fotbalisté Slovácka a hned z toho byla branka – trestný kop Polácha našel přesně hlavu Rajnocha a ten nikým neatakován rozvlnil síť Dynama 1:0.

V následujících minutách se hra ještě přitvrdila a k vidění tak bylo mnoho osobních soubojů, při kterých musel jít fotbal trochu stranou. Ve 28. minutě napřáhl z 20 metrů kapitán Vozábal a brankář Drobisz jen s vypětím všech sil jeho střelu nadvakrát lapil. Nejaktivnější hráč Dynama – Martin Vozábal – byl i u další velké příležitosti Jihočechů, na jeho rohový kop z pravé strany naskočil výborně David Homoláč a hlavičkou orazítkoval tyč soupeřovy branky. V nastaveném čase ještě stihl tvrdým zákrokem skolit Chlebek Petrželu a následně vyslal Plocek slabou střelu doprostřed Drobiszovy brány.

Do druhého poločasu vyslal trenér Tobiáš na hřiště zcela jinou sestavu, k první střele se dostal již ve 38. minutě Adam, jeho pokus z velké dálky ale Drobisze nijak zvlášť neohrozil. O tři minuty později zahrával Polách přímý kop z 20 metrů a brankář Křížek jen sledoval jak míč těsně míjí pravou tyč jeho brány. Ve 44. minutě skončila Švejnohova střela těsně nad šibenicí branky Dynama, a tak Jihočeši poznali, že budou muset přidat. Za minutu viděli diváci na turnaji ve Včelnici jen těžko uvěřitelnou událost - Dynamo nedokázalo během minuty proměnit dva pokutové kopy! Ten první přišel po akci Rožbouda, který našel ve vápně Matouška - ten byl v jasné gólové příležitosti sražen a rozhodčí Jílek tak nařídil pokutový kop. K jeho provedení se postavil Ivo Svoboda. Střelu k levé tyči vyrazil brankář Drobisz zpět ke Svobodovi a ten byl jedním z obránců opět faulován a rozhodčímu nezbylo nic jiného než nařídit druhý pokutový kop. K němu se postavil Pavel Grznár - ani on ale neuspěl, protože trefil břevno Drobiszovy branky!

O dalších pět minut později se českobudějovičtí již radovali, po centru Grznára z levé strany se hlavou prosadil Dvořák 1:1. Jihočeši mohli zápas dokonce vyhrát, šest minut před koncem se nakrátko rozehraný rohový kop dostal zpět ke Grznárovi, který na zadní tyči našel zcela volného Homoláče – stoper Dynama okamžitě hlavou vrátil míč před branku Slovácka, kde ale Matoušek na brankové čáře přestřelil. Utkání tak dospělo k pokutovým kopům, které zahajovali fotbalisté Slovácka.

Polách, 1:0 - střela po zemi k levé tyči – brankář skočil na druhou stranu
Svoboda, 1:0 - střela vpravo mírně nahoru – brankář vyrazil na tyč
Palinek, 2:0 - střela po zemi k levé tyči – brankář skočil na druhou stranu
Grznár, 2:1 – střela vlevo mírně nahoru – brankář skočil na druhou stranu
Nezmar, 3:1 – střela vpravo po zemi – brankář skočil na druhou stranu
Homoláč, 3:1 – střela doprostřed branky – brankář zůstal stát a chytil
Pavlík, 4:1 – střela k levé tyči - brankář skočil na druhou stranu