Zápas Sparta - SK Dynamo

Ještě nikdy fotbalisté SK ČB v I. lize se Spartou nevyhráli, v Praze navíc neudělali ani bod. To vše se ale změnilo 10. října 1993, kdy Jihočeši vyhráli na Letné díky gólu Poborského 1:0.

Letenští bez Chovance a od 10. minuty bez Romana Vonáška, který musel být po faulu střídán, zatlačili od začátku zápasu hosty do defenzivy, ale kromě Siegla, který na konci úvodní desetiminutovky netrefil v dobré pozici míč a Frýdkova voleje, s nímž měl práci budějovický gólman Stromšík, branku soupeře neohrozili. Jihočeši spoléhali na rychlé protiútoky. Ve 30. minutě vystřelil Gunda a domácí fanoušci i hráči se domnívali, že míč již byl v brance, pomezní rozhodčí Zvonič však byl jiného názoru a kopalo se jen od budějovické branky. Pět minut před poločasem střílel těsně mimo Svoboda, hned poté na druhé straně hlavičkoval po Poborského úniku Vácha také těsně vedle pravé tyče Koubovy branky. V 41. minutě měl gól na kopačce Siegl, Stromšík však jeho pokus kryl.

Ve druhém poločase začaly České Budějovice více útočit. Ve 48. minutě hlavičkoval Poborský do tyče a v 52. mířil Vácha také hlavou jen do boční sítě. O všem rozhodl v 86. minutě po Váchově centru nejlepší muž na hřišti Poborský, když míč nekompromisně zavěsil pod břevno Koubovy branky!

Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (trenér Č. Budějovic): Vyhrát na Spartě se Budějovicím asi tak často nepodaří, takže jsem samozřejmě spokojen. Pomohlo nám to, že trenér domácího celku Dobiáš poslal do zápasu tři a v záložní řadě Sparty tak potom nebyla taková kvalita a síla. Během zápasu jsem cítil vnitřní klid, protože naše defenziva pracovala naprosto skvěle. Bod za remízu 0:0 jsem bral, a to, že jsme v závěru dali gól na 1:0 je prostě vynikající.."