Zápas Příbram - SK Dynamo

Zelený trávník a modrá obloha s bílými načechranými oblaky sváděly k domněnce o fotbalové idyle. Když ale obě mužstva vběhla na trávník, poznali i hosté, že vytvořit u Litavky pohlednou akci nebude jednoduché.

Na pažitu postupně přibývaly hnědé ťápoty a nutno říci, že rychleji na polovině černobílých. Příbramští zatlačili Jihočechy před jejich branku a v 10. se musel Drobný činit při výpadu Semana. O pět minut později se postavil k přímému kopu nedaleko rohu šestnáctky Otepka a namísto očekávaného centru překvapil všechny - míč se však jen otřel o tyč.

Z podobných souřadnic zkoušel štěstí Otepka po chvíli znovu, tentokrát ale našel vyholenou lebku Semana a balon přeletěl břevno. Bezvlasému bijci ve žlutém dresu se prostor nad brankou zřejmě zalíbil a ve 24. jej po jarolímově prostrčení opět trefil. Tím ovšem Semanovy pyromanské kousky neskončily a ve 28. spálil další šanci , když za budějovických protestů proti neodmávanému ofsajdu pohladil Pěničkova záda a míč neskončil nikde jinde než opět nad břevnem.

Hosté se s jediným hrotem Váchou zmohli jen na několik zašmodrchaných útoků a když v síti neskončily dvě nebezpečné Pospíšilovy rány z dálky, nechali se na konci poločasu přitisknout ke zdi zcela. Mynář s Jarolímem však neprostřelili houštinu před Drobným a korunu snaze Dukly nasadil Seman, když ze tří metrů poslal míč v pádu hlavou nad.

V 62. byli úspěchu blízko hosté, držený Pospíšil ale po rohu neusměrnil balon mezi tyče a na druhé straně se zaslouženě změnilo skóre. Čížek se po čtyřech pobytu na hřišti nachomýtl k míči, který hosté hodně laxně odkopli, a Drobný se marně natáhl k tyči - 1:0.

Teprve poté ze sebe Jihočeši setřásli strach z chyby, v černobílém dresu najednou běhala namísto původně osamělého Váchy již trojice útočníků a v 77. se vedení Dukly silně otřáslo - Pěnička se prodral až k čáře a jeho vysoký centr si Špit stočil konečky prstů na vzdálenější tyč. Od ní se míč odrazil ke Káníkovi, který se ale možnosti dorazit z úhlu lekl a špatně přihrál Váchovi.

Aktivitu hostů nepřibrzdilo ani vyloučení Pennera, jenž po skośení unikajícího Kuliče uviděl rovnou červenou kartu (již před tím měl žlutou), a do útočené se pustil dokonce i gólman Drobný. Nervózní závěr vyšperkoval i domácí trenér Kotrba a sudí jej poslal předčasně ze střídačky.


Ohlasy trenérů

František Kopač, asistent trenéra Příbrami: "Jirka Kotrba vyběhl z lavičky, protože Šmejkal dostal žlutou údajně za zdržování, ale on musel dlouho čekat na míč. Přestože nepadla žádná nadávka ani sprosté slovo, byl vykázán z hřiště. Al k zápasu - šance jsme měli již v prvním poločase, o přestávce jsme pak hráče nabádali, aby soupeře přitlačili a donutili k chybám. Na tak špatném trávníku většinou rozhodne právě nějaká chyba či náhoda."

Pavel Tobiáš (Č.Budějovice): "Velmi urputný boj na veletěžkém terénu, na kterém se lépe pohybovali domácí. My začali hrát až v deseti lidech, přidali agresivitu, ale bylo to již příliš hektické."