Zápas Drnovice - SK Dynamo

Pěkně zhurta se domácí pustili do jihočeského nováčka. Už ve 3. pálil Tuma těsně nad po Červenkově centru, následně poslal Kadlec za ofsajdovou past do šance Otepku, ten ovšem míč náležitě nezpracoval.

Záhy přišlo gólové vyústění tlaku. Cupákův centr zprava hledal Tumu, ale Pejšovy ruce poslaly kanonýra k zemi. Sám Tuma pak penaltu bezpečně proměnil, byť Drobný směr jeho střely vystihl - 1:0.

Teprve potom ofenzivně ladění hosté vystrčili růžky, několikrát se dostali na dostřel Vaniakovy svatyně, ale důsledná obrana Petry je k vážnější příležitosti nepustila. Drnovice naopak podnikaly brejky, nadějně, ale bez efektu vyzněla spolupráce Otepky s Valnohou, na jejím konci byl blok Pěničky. V době sílící herní převahy Budějovic vnikl do pokutového území Vozábal, ovšem Vaniak si s jeho střelou poradil. Do konce půle měly oba týmy už jen dvě střelecké příležitosti: Červenka a Tuma u domácích a Lengyel s Kopeckým u hostí.

Po přestávce se Petra vrátila ke své převaze z úvodu zápasu, ale ke zvýraznění jí chyběla větší přesnost kombinace. Klíčovým momentem utkání byla 56. minuta. Kopecký zkosil pronikajícího Valnohu a po druhé žluté musel pod sprchy. Trest přišel brzy. Na Grygerův centr naskočil nejvýš zcela volný Cupák a bez problémů hlavou zavěsil - 2:0. Vzápětí sice trefil Rožboud bombou přímo Vaniaka, ale rostoucímu tlaku Petry tato ojiděnilá příležitost nezabránila. Na Drobného se valil útok za útokem, Tumu na poslední chvíli odzbrojil Pěnička, Valnoha trefil tyč, křížná střela Otepky jen o kousek minula jihočeskou svatyni. Drnovické kleště sice pevné sevření povolily, nicméně proti deseti hráčům soupeře měly hru stále pod kontrolou. Ke třetímu gólu spěla spolupráce obou útočných hrotů Petry, požár hasil na posledn chvíli se štěstím Penner.

To naopak chybělo střídajícímu Kaufmanovi, jeho rána mířila s tečí o vlásek vedle. Během jedné minuty se do dvou šancí dostal Tuma, poprvé si neporadil s třemi obránci, podruhé mu chyběly centimetry k dosažení Otepkovy přihrávky. I tak ale Petra svoje zasloužené vítězství uhájila, za podzimní bronzové vystoupení v lize ji diváci odměnili skandovaným potleskem.


Ohlasy trenérů

Karel Večeřa (FC Petra Drnovice): "Z celkového pohledu mě jen mrzí, že jsme nedali více branek, měli jsme hodně šancí, ale i tak to byla krásná a vydařená tečka za celým podzimem."

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "Bylo to dobré utkání, jako tradičně. Vyloučení Kopeckého bylo přísné a podle mě to ošidilo diváky, v deseti jsme už neměli síly zvrátit vývoj proti tak silnému soupeři, jakým Drnovice jsou."