Zápas SK Dynamo - Olomouc

Čtyřzápasová jarní série Českých Budějovic bez bodového zisku skončila překvapivým, ale zaslouženým vítězstvím nad Olomoucí. Ta sice od úvodu o gól vedla, ale na dva slepené góly Jihočechů v rozmezí tří minut už reagovat nedokázala. Naopak v závěru ještě inkasovala v době, kdy hrála v deseti bez upovídaného hříšníka Vlčka.

Počáteční jihočeská ofenziva zvýrazněná smrští rohových kopů se rozplynula v záplavě tříbarevných dýmovnic z tábora hostujících fandů.Indiánské signály Hanáky probudily. Ve 13. Nestačil Leština na centrujícího Kobylíka , Pejša nepokryl střelce Hapala a hosté vedli - 0:1.

Spokojení hosté pak dlouhé minuty zjevně zaskočené Jihočechy k vlastní šestnáctce vůbec nepustili. Ti se trápili více sami se sebou, marně hledali ve svých řadách tvůrce, který by dodal hře myšlenku a kombinačního ducha. Role myslitele se tak zhostil až ve 34. Pejša, který nebojácně prošel obranou soupeře, po narážečce s Klinkou se na hranici šestnáctky dostal k zakončení Svoboda a střelou k levé tyči vyrovnal - 1:1. Uplynuly jen tři minuty a Střelecký ostrov si pochutnal na biliárovém pamlsku Penera se Sivokem , jenž zakončil ukázkovým volejem Klinka - 2 : 1. Do přestávky pak vyrobil hrubici Marek, ale Hapalovi zabránil ve skórování obětavý zákrok sedmnáctiletého Sivoka.

Po přestávce očekávaný tlak Sigmy nepřicházel, naopak Jihočeši svým forčekinkem rozvraceli kombinační souhru soupeře už v samém počátku a naopak sami mohli své vedení několikrát zvýšit. Nejpilnější střelec Klinka nejdříve po Opravilově vysunutí branku těsně minul, vzápětí Svobodův průnik nezakončil hlavičkou do opuštěné olomoucké svatyně a do třetice střihly jeho nůžky jen do Kameschovy náruče. Klíčový okamžik nastal dvace minut před koncem , kdy se po Zdráhalově dorážce hosté radovali z vyrovnání, ale postavení vytáhlého střelce posoudil asistent Poledník jako ofsajdové a na jeho signál sudí Dvořáček gól neuznal.

Vlček s Hapalem však neunesli tíhu okamžiku a za své protesty vyfasovali žluté varování. Prvně jmenovaný si neodpustil další jadrnost na adresu arbitrů a jako první si mohl užít kapky ve sprše. V 76. Fauloval Kovář ve velkém vápně Svobodu, ovšem exekutor Plocek pojistku nepřidal. To se povedlo až v samém závěru po pasu Pennera Ivo Svobodovi, který přeloboval vyběhnuvší gólmana Olomouce se svým druhým zásahem potvrdil tříbodový příděl Jihočechů - 3:1.