Na úplný závěr sezony si Dynamo připsalo první jarní domácí výhru, když s přehledem přehrálo Třinec 3:0. V prvním poločase navíc ani jeden z týmu neproměnil pokutový kop. Gólový účet zápasu otevřel z přímého kopu Jiří Kladrubský, ve druhém poločase na něho navázal střídající Lukáš Matějka a třetí branku přidal Ivo Táborský. Sezonu zakončilo Dynamo na pátém místě.

Do posledního ligového utkání zvolil trenér Horejš omlazenou sestavu, na lavičku usedli hned tři starší dorostenci. Utkání začalo zhurta. Už ve čtvrté minutě po dlouhém váhání nařídil sudí Rejžek penaltu za údajný faul Zdeňka Křížka. Míč si postavil Šimon Šumbera a tvrdou střelou k pravé tyči domácí brankář skvěle vyrazil! Z následného protiútoku se mohli radovat domácí. Jiří Kladrubský měl možnost volného přímého kopu z přibližně dvaceti metrů a krásnou technickou ranou pokořil Palečka – 1:0.

Velkou šanci navýšit vedení měl kapitán domácích Petr Benát. Jakub Pešek mu vrátil hlavou míč do dobré pozice, jenže Benát nejprve trefil brankáře a z dorážky poslal míč pouze do tyče. Rovněž velkou šanci spálil Ivo Táborský. Dostal na hlavu nádherný centr od Petra Benáta, ale namířil pouze do míst, kde stál brankář. Pět minut před koncem poločasu odpískal sudí po faulu na Táborského penaltu. Exekuce se ujal střelec první branky Jiří Kladrubský, jenže ani on nedokázal penaltu proměnit.

Druhý poločas začal o poznání vlažněji než ten první. Nadějně rozvíjející se akci Třince zastavil stoper Šourek, o něco nebezpečnější byl pokus Krišta, který přizvedl balon hlavou těsně nad. Nejblíže vyrovnávací brance byl Petr Hošek. Centr Janošíka mu šel přímo proti noze, jenže třinecký útočník zamířil vedle. Jihočeši kontrovali hezkou kombinací. Táborský si vyměnil balon s Benátem a druhý jmenovaný napálil skákavý balon nepřesně.

Osmnáct minut před koncem utkání se Dynamo trefilo podruhé. Domácí vyrazili do brejku tři na dva. Petr Benát lehkým centrem přehrál balon na druhou stranu na Iva Táborského. Ten poslal míč před branku na Lukáše Matějku, který si jako rozený střelec dokázal poradit – 2:0. Třetí branku přidal Ivo Táborský. Lukáš Matějka ho vyslal krásným pasem do samostatného úniku a zkušený univerzál si poradil – 3:0. Dynamo si na závěr sezony připsalo první jarní domácí výhru.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): „Jsem rád, že můžu na jaře konečně hodnotit domácí utkání s úsměvem. Jsme rádi, že jsme s fanoušky rozloučili vítězstvím. Klíčovým momentem byla chycená penalta Zdeňkem Křížkem. Pak jsme dali první gól, mohli jsme dát do poločasu další. Nedali jsme a Třinec se rval až do našeho druhého gólu. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Klukům jsem poděkoval za celou sezonu, která byla v rámci možností úspěšná.“

Jiří Neček (trenér Třince): „Udělali jsme velké chyby, které rozhodly. Mohli jsme vyrovnat, když Petr Hošek nedal šanci a Šimon Šumbera netrefil prázdnou branku. Zápas jsme si prohráli sami, čímž nesnižuji výkon domácích. Dynamo hrálo dobrý zápas, předvedlo hezké akce. Pro diváky to byl pěkný fotbal. Za celou sezonu jsme nevyhráli venku, což mě mrzí. Do příští sezony to musíme zlepšit.“