Zápas Ikast - SK Dynamo

Historicky první zápas Českých Budějovic v evropském poháru se hrál ve vesničce Humlum, ležící 60 km od Ikastu (a 400 metrů od moře..), za silného větru a před tisícovkou diváků. V prvním poločase se oba celky vytvořily několik zajímavých akcí, žádná ale změnu stavu nepřinesla.

Po změně stran přišel na posledního Tejml, na beka se postavil Křikava a Marek se z obrany posunul do zálohy. Tento tah trenéru Tobiášovi vyšel, protože hned brzy po přestávce se Marek Opřel na hranici trestného území do míče, který za pomoci teče jednoho z dánských zadáků skončil v síti - 0:1. V době, kdy už se zdálo, že si hosté odvezou zasloužené vítězství, protože už dávno doběhl normální čas a rozhodčí nastavoval, poslal v tísni Křikava hlavou míč do vlastní sítě - 1:1.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (trenér Č. Budějovic): Dánové mají rozehranou ligu a Ikast v ní nehraje druhé housle, vždyť dokázal například vyhrát i v Kodani se známým Lyngby. Dánové jsou mistři Evropy, takže to nejsou žádní fotbaloví učedníci. Já tedy výsledek 1:1 považuji za náš velký úspěch.