Zápas SK Dynamo - Sparta

Zápas v prvním poločase připomínal spíše šachovou partii. Domácí začali sice s respektem, ale ani úřadující mistr se v úvodu zápasu nikam nehnal a k vidění byly spíše krátké přihrávky ve středu hřiště. V prvním poločase byla pak k vidění pouze jedna rána Sparťana Svobody a rohový kop Jihočechů, ke změně skóre ale nedošlo.

Druhý poločas byl diametrálně odlišný než ten první. Střídající Fujdiar hned při svém prvním kontaktu s míčem obelstil tři protihráče a rázem měl možnost řítit se sám na brankáře Kostelníka. Po faulu Votavy se domácí dožadovali červené karty, byla z toho ale jen žlutá. Stadion bouřil i při následných zákrocích Siegla a Sopka, ani jeden z hráčů si ale od sudího Růžičky kartu nevysloužili. Na rudý kartonek v ruce rozhodčího se ale paradoxně v 76. minutě podíval Libor Koller a Dynamo dohrávalo zápas o deseti. V dramatickém závěru, kdy se míč pohyboval ve vápnech obou celků a oba brankáři museli předvést několik bravurních zákroků, se ale štěstí usmálo na domácí. Šest minut před koncem poslal Tibenský rohový kop přímo na hlavou "Máci" Wohlgemutha, který přesnou hlavičkou rozjásal ochozy stadionu - 1:0. Hosté ve zbytku zápasu nenašli dostatek morálních sil na zvrat a utkání skončilo výhrou Jihočechů 1:0.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (trenér Č. Budějovic): V prvním poločase obě mužstva plnila své taktické úkoly na úkor improvizace. Přiznám se, že z naší strany to byl záměr, protože jsme chtěli přežít úvod zápasu. Příchod Fujdiara naší hru ve druhém poločase výrazně oživil a Spartě jsme byli vyrovnaným soupeře. Zaslouženou odměnou za velmi dobrý výkon je pro naše svěřence vítězný gól, který jsme vstřelili v početním oslabení.