Zápas SK Dynamo - Liberec

Dva zklamaní, kteří v minulém kole shodně ztratili po bodu v závěrech utkání v Hradci Králové, resp. se Spartou, měli příležitost k nápravě ve vzájemném duelu. Severočeský remízový král, který nepoznal vítězný pocit čtyřikrát po sobě, se tříbodového lupu dočkal až na horké půdě Střeleckého ostrova a překazil tak šestizápasovou domácí neporazitelnost Českých Budějovic.

Jihočeši, jejichž sestava postrádala zraněné duo Jukl-Káník, nechali pasivitu na východě Čech a svého soupeře v úvodu řádně sevřeli. Při sérii rohů pokazila při dorážce Fujdiarovi radost hradba těl, dva Lengyelovy pokusy zneškodnil až na brankové čáře Hauzr. Liberecký gólman nestačil v 8. minutě na kombinaci Lengyela s Fujdiarem, ale po chvíli zdvižený praporek asistenta Talpy euforii v ochozech řádně pokazil. Hosté postupem času hru vyrovnali, ale k ohrožení budějovické branky se dostali až ve 20., jenže Klagově navštívence po Hrbkově vybídnutí se zdatně postavil Drobný.

Dlouhé minuty pak byl k vidění urputný boj ve středu hřiště, ze kterého zaujala až Obšitníkova jedovka, která však prostor tří magických tyčí nenašla. Krátce před odchodem do šaten se po spolupráci Lengyela s Vozábalem dostal před Hauzra Fujdiar, leč do přestávky platila remíza.

Podobně jako na začátku zápasu, i v úvodu druhé části překypovali aktivitou Jihočeši. Ve 48. uvolnil Obšitník na levé straně Vozábala, který v tísni jen nastřelil Hauzra. Na libereckém strážci ztroskotal následně Rožboud a Vozábalova hlavička jen těsně minula branku Liberce. Po čtvrthodině se na zteč pustili také hosté. V 62. pálil z přímého kopu Pilný, ale největší nebezpečí přinesla až dorážka Lazzara Liuniho, po které zazvonila tyč. Blizoučko měl na druhé straně ke gólu spasitel Jihočechů na domácí půdě Janda, ale vyhraný vzdušný souboj s Hauzrem překazila tyč a včasný odkop hostující obrany z brankové čáry. Z protiútoku se jako první dočkali Severočeši. Čuprovu přihrávku si v klidu zpracoval Michalík a jeho levačka rozvlnila síť za Drobného zády - 0:1. Zjevně zaskočení Jihočeši se k náporu nadechli až po trestném kopu Obšitníka, jehož střela orazítkovala spojnici břevna a tyče. Tutovku měl v samém závěru na hlavě Lengyel, ale ani jeho pokus ani dorážku M. Kopeckého liberecký obranný val do své sítě nepustil.


Ohlasy trenérů

Pavel Tobiáš (Č. Budějovice): "Náš dvacetiminutový tlak soupeř přežil. Po inkasovaném gólu jsme měli několik jasných příležitostí, ale k zasloužené remíze to bohužel nevedlo."

Ladislav Škorpil (Liberec): "Po dvou posledních zápasech, ve kterých jsme vyšli naprázdno, bylo naším cílem konečně bodovat. Herně jsme se zlepšili od 60. minuty, což také o výsledku rozhodlo."