Zápas SK Dynamo - Drnovice

Spokojené Drnovice přivítal liduprázdný Střelecký ostrov, těžký terén a soupeř se snahou získat tři body naděje. Uteklo devadesát minut a ona naděje zhasla, Jihočeši sestoupili z ligy.

Branku Moravanů ohrozil ve 12. na konci úvodního tlaku Vácha, jehož hlavičce po Klinkově centru chyběl metr. Ve vzduchu pak v rychlém sledu po sobě neuspěli Pecka s Pospíšilem, Sivokův volej doplachtil nad Vaniakovu svatyni. Moravané otestovali připravenost budějovické obrany až ve 27., kdy Gibalova jedovka na kluzkém terénu řádně potrápila Drobného, jenž se štěstím vytěsnil balon na břevno.

Do přestávky stačil po Plockově voleji zahrozit Vácha, ale jeho šikovná teč skončila mimo. Hosté se v poslední minutě první půle dopracovali k pátému rohu a po Gibalově asistenci rozesmutněl Jihočechy gólovým volejem Sninský 0:1.

Hned po změně stran Plockovu nabídku nezužitkoval Klinka a odstartoval tak zvýšenou ofenzivu svého mužstva. Plocek s Klinkou pak společně donutili Vaniaka k minele, kterou však I. Svoboda brankově nepotrestal. Hosté se do blízkosti Drobného dostávali zřídka, přesto Gibala dalekonosnou ranou budějovického gólmana vylekal.

To Vaniak se na druhé straně vytáhl při Svobodově hlavičce, jíž předcházel Plockův křížný centr k pravé tyči. Jihočeši postupem času ovládli střed hřiště, přešto je do zakončení pozorná defenziva Drnovic nemínila pustit. Skulinku nalezl až deset minut před koncem Plocek, ovšem jeho pohotový pokus cestu mezi tři tyče nenašel. České Budějovice tak po dvou letech putují zpět do druhé ligy.