Zápas SK Dynamo - Brno

Krizový plán Jihočechů na záchranu je postaven především na stoprocentním zvládnutí domácích zápasů a to vesměs s mužstvy, jež o své prvoligové jistotě nemají zdaleka jasno. První krok se vyvedl, když jim hosté z brna svým odevzdaným a po přestávce místy ostudným výkonem úlohu značně ulehčili a sami se vrátili zpět do pásma ohrožení. Jihomoravané přitom nevstoupili do zápasu nikterak špatně - z trestného kopu dal o sobě vědět Jiříkovský a na konci úvodní čtvrthodiny šli dokonce do vedení. Polák ideálně vyslal do šance Zbončáka, jenž se prosmýkl mezi Markem a Plockem a vychutnal si i drobného - 0:1.

Poté se však hosté nepochopitelně stáhli, domácím přenechali střed hřiště a ti toho s radostí začali rázem využívat. Svobodova zastřelená se ještě neujala, ale ve 30. se opřel do balonu na hranici vápna stejný muž opětovně a střelou k pravé tyči propálil Přibyla - 1:1.

Závěr poločasu proměnili Jihočeši ve strojové zahazování vyložených příležitostí příležitostí. Klinka se prohnal kolem Šlachty do pokutového území, ale jeho zakončení chyběla razance, Markově hlavičce zase přesnost. Běhom tří závěrečných minut, pak Přibyl po ukázkové ráně Váchy vytáhl stěží balon nad břevno a po narážečce se Svobodou orazítkoval znova Vácha levou brněnskou tyč.

Co všechno se dá zahodit, předvedl po přestávce Klinka, na něhož zívala po Váchově průniku bezmála odkrytá branka, ovšem místo prostoru tří tyčí trefil na branové čáře vracejícího se Zúbka.

Po trestném kopu Pennera zatřásl podruhé v utkání břevnem Sivok a naposledy tak varoval pasivní Brňany před pohromou. Ta přišla v 63. , v níž chytrou přihrávkou vyslal Svoboda vpřed Váchu a jeho dloubáček znamenal radost Budějovic - 2:1. Definitivou pohrdnul vzápětí Klinka, na centr téhož hráče o krok nedosáhli Vácha ani Opravil.

Půl hodiny naprosto neškodní Jihomoravané se zmohli na jedinou návštěvu na soupeřově polovině. Po pravé straně se přes Leštinu prosadil Baštař, ovšem Penner stačil jeho centr v posledním okamžiku zneškodnit. V samém závěru útočné trio Jihočechů společně s Plockem obraně Brna pěkně zavařilo, jenže Vácha završil pohlednou souhru jen ranou do Přibyla a gólem neskončila ani Svobodova možnost po lafatově přízemním centru.