Zápas Zlín - SK Dynamo

V souboji již postupujících týmů se radovali domácí "ševci" z vítězství 1:0, když jedinou branku vstřelil Nehoda, který jakoby se tím symbolicky pomstil za půlroční nepovedené angažmá v Českých Budějovicích.

Ve Zlíně se sešla na souboj prvního a druhého týmu tabulky teměř ligová návštěva. Ta burcovala domácí hráče k maximálnímu výkonu. Českobudějovičtí hráči sice působili fotbalovějším dojmem, ale v nasazení od začátku zápasu pokulhávali. V útoku domácího týmu nastoupilo duo Janda-Nehoda, tedy hráči, kteří v nedávné minulosti na jihu Čech působili, a oba dělali až do svého vystřídání obraně hodně starostí. Druhý jmenovaný svou trefou dokonce rozhodl zápas. V první vážnější akci zápasu právě Janda vybojoval centr pro Chalupu a po jeho přihrávce poslal Nehoda míč nad branku. V 6. minutě hostující Svoboda dobře obešel obránce Koubského, ale pokazil přihrávku, kterou hledal volného Povišera. V 15. minutě prošel Novosad pěknou kličkou kolem Povišera, zacentroval, Jandovu hlavičku vynikajícím zákrokem zlikvidoval Seman, dorážka Hlavňovského šla od tyče po brankové čáře, ale Plocek stačil míč odkopnout. To bylo pro Jihočechy první varování, kterého ale nedbali, a tak přišel zákonitý trest. Ve 33. minutě si Nehoda narazil míč s Jandou, šel sám na Semana a lobem přehodil českobudějovického brankáře, 1:0. Mezitím ale měli šance i hosté: z dřímoty vytrhla ve 24. minutě domácího brankáře Nováka dělovka Povišera z pětadvaceti metrů, která skončila na tyči, za chvíli to kapitán Českých Budějovic zkoušel ze stejného místa znovu, ale tentokrát mířil vedle. Tři minuty po jediné brance Povišer našel Svobodu, který sice vyrovnal, ale asistent předtím mával ofsajd. Hosté se snažili rychle vyrovnat a za chvíli v brejku přihrával Svoboda na Vozábala, ale po sprinterském souboji stačil domácí obránce Lukaštík uklidit na roh. Do poločasu mohl ale přijít druhý zlínský úder. Ve 45. minutě Janda přesným dlouhým centrem našel Nehodu, který napálil míč z první a jen těsně minul Semanovu levou tyč.

První vzrušení ve druhé části hry přinesla 47. minuta, když se obránce Marek minul, ale osamocený Nehoda byl naštěstí pro hosty v ofsajdu. Českobudějovičtí měli více ze hry, chtěli vyrovnat, ale domácí houževnatě bránili. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a bylo se pořád na co dívat. V 61. minutě si stopér Koubský naběhl až do vápna, ale míč poslal metr vedle. Odpovědí byla střela Lafaty do brankáře. Pak chyboval hostující obránce Penner, zlínský Janda přiťukl Hlavňovskému, který ale míč netrefil dobře. Duši fotbalového básníka určitě rozehřála parádička střídajícího Váchy v 65. minutě, který oklamal kličkou dva obránce najednou, přihrávkou vyzval ke skórování Svobodu, ale ten poslal míč nad... Vyrovnání nepřinesla Českobudějovickým ani následná Lafatova hlavička po Svobodově centru. Udeřit ale mohli i domácí, když měl dvakrát na levé straně volné pole působnosti střídající Zemánek, svá sóla ale ani v jednom případě neproměnil, o což se výrazným způsobem zasloužil vyběhnuvší brankář Seman. Horko v defenzívě Jihočechů zchladila definitivně akce Plocka, který po pravé straně prošel až k čáře, zpětnou přihrávkou našel Povišera, kterého zradila stabilita, a tak poslal míč vedle. V té době už měl trenér Tobiáš na hřišti čtyři útočníky, ale ani jeden se do branky netrefil. V závěrečném tlaku už stála za zmínku jen Svobodova střela, která ale mířila do brankáře.