Zápas Sparta - SK Dynamo

Jména v sestavě hostí dávala jednoznačně najevo, že trenér Dejmal hodlá na Letné betonovat. Jeho taktický plán se ukázal jako zbytečný už ve 3. minutě, kdy Sparta poprvé skórovala. A nebylo to naposledy.

Před expresem Sionkem ještě obrana odpálila míč na roh, ale na míč načechraný Z. Svobodou od praporku si naskočil neobsazený J. Novotný a Sparta šla do vedení. V 9. minutě pak Jarošík vypálil z pětadvaceti metrů jako z kanonu a Drobný si šel pro míč do sítě podruhé.

Hostujícího Pospíšila asi štvalo, že je tak brzy po zápase a bezprostředně po rozehrání z ničeho nic vypálil na Poštulku, který však jeho ránu kryl.

Nebýt brankáře Drobného, "chytili" by Jihočeši už v první půli pěkný nářez, jejich obrana byla děravá jak cedník. Drobný postupně vychytal Obajdinovu ránu z půlkruhu za šestnáctkou, Sieglovu hlavičku a další Jarošíkovu bombu. Poradil si, i když ve 35. prošel Svobodův trestný kop hladovou zdí, a ani Fukalovi se nepodařilo propasírovat míč do sítě. Fukal, který se s Letnou včera loučil, však do půle stihnul alespoň asistenci. Ve 42. z netypické pozice (úplně vlevo u brankové čáry) posunul míč ke druhé tyči a tam hlídkoval P. Novotný - 3:0. Těsně před odchodem do kabin se hlavami srazili Jarošík a Praženica - do druhé půle pak nevyběhl ani jeden z aktérů srážky.

V 60. Sparta ukázala další akci, která by mohla fungovat i na Arsenal či Lazio. Z. Svoboda nádherným pasem vybídl ke sprintu Sionka, ale slezský expres přeloboval s brankářem i jeho svatyni. Na malém vápně prováhali šance Obajdin a Siegl - a přišel trest. Kde se vzal, tu se vzal, stál v 68. metr za šestnáctkou s míčem u nohy Pospíšil a vypálil ho přesně k tyči - 3:1. To se Spartě nelíbilo - z protiútoku se narodil rozehraný roh a Rosického ideální přihrávka hlavičkáři Bolfovi - 4:1. To nebylo všechno - v 78. zahrával roh Papoušek a J. Novotný si připsal už svou čtvrtou ligovou branku probíhajícího ročníku! Takže ani nevadilo, že Obajdin (těsně střežený Horejšem) už svou fantastickou sérii "sedm zápasů - sedm gólů" neprodloužil.

V samotném závěru pak Ivan Hašek, přestože už využil tří možností střídání, dal pokyn k tomu, aby pomocník zdvihl tabuli s číslem 27. A Milan Fukal se s velkým aplausem rozloučil s Letnou! Dnes podepíše smlouvu s Hamburkem.