Aktualizováno! Ve 28. kole fotbalisté Dynama České Budějovice remizovali v Liberci 0:0. Lze hovořit o tom, že si ze severu Čech vezou vydolovaný bod, protože domácí Slovan si v utkání vytvořil několik střeleckých příležitostí, zatímco Jihočeši narozdíl od něj směrem dopředu nebyli tak nebezpeční. Přesto splnili svůj cíl, se kterým pod Ještěd jeli, získaný bod jim totiž definitivně zajistil prvoligovou příslušnost i pro příští sezonu.

Na severu Čech fotbalisté Dynama začali se stejnou základní jedenáctkou, se kterou doma naposledy porazili Teplice. Domácí kouč Škorpil naopak nechal s ohledem na středeční odvetu semifinále poháru s Brnem odpočívat všechny stabilní opory svého mužstva.
První střelu na branku sice vyslal Mezlík, ta ale byla tečována a poté začali být s postupem času aktivnější domácí fotbalisté. Na těch jakoby ani nebylo znát, že do utkání nastoupili ve značně kombinované sestavě. Podařenými kombinacemi se totiž dostávali i do střeleckých příležitostí. V 15. min. centroval zleva Brožík a jeho přesný centr stačil z hlavy Smetany na poslední chvíli sebrat brankář Kučera, který míč konečky prstů nadzvedl. Posléze se přes Horejše do šance probil sám Brožík, ale Kučera proti němu dobře vyběhl a libereckému útočníkovi se nepovedlo jej propálit. Naopak Jihočeši se k ohrožení domácího Uvarenka, na kterém byla zjevně znát nervozita z ligové premiéry, dostávali jen velmi lopotně. Od 18. min., kdy na něj skákavou střelu vyslal Šíma, Uvarenko poté již do konce poločasu prakticky nemusel čelit žádnému přímému ohrožení. Tak už ovšem nelze mluvit v případě jeho protějšku Kučery. Radzivevičius snesl centr ke Smetanovi, ten ale po zpracování na rohu velkého vápna balon namířil pouze nad branku. A i proto nakonec s bezbrankovým stavem po první půli mohli být jednoznačně spokojenější Jihočeši.

Do druhého poločasu oba týmy nastoupily beze změn. Mírnou změnu ale přineslo dění na trávníku. Slovan nehýřil už takovou aktivitou jako před přestávkou a do hry se častěji dostávali i hráči hostujícího Dynama. Když se po jednom z rohových kopů ke střele dostlal Plocek, Českobudějovičtí se dožadovali odpískání penalty ve svůj prospěch. S jejich míněním, že jeden z domácích obránců zahrál rukou, se ale sudí Královec neztotožnil. Hra se poté dlouho odvíjela spíše ve středu pole a bez žádných vzrušivějších momentů. Tento stav trval až do 68. min., kdy Smetanova rána proletěla jen těsně vedle levé tyče Kučerovy svatyně. Se stále přibývajícími minutami bylo znát, že oběma mužstvům v utkání až tak o moc „nešlo“. Nikdo by se téměř ani nemohl divit, kdyby závěr utkání některého z příchozích diváků uspal. Rozuzlení duelu ale z ničeho nic mohlo přijít už v nastaveném čase, kdy míč do českobudějovické sítě dopravil střídající Nezmar. Hlavní arbitr ale ještě před tím odpískal Nezmarovi hraní rukou a gól tak nemohl platit. Jakoby tento moment dokumentoval snažení Slovanu v celém zápase, kdy se sice dokázal dostat do vyložených příležitostí, ale nedokázal prolomit svou střeleckou nemohoucnost. V součtu s tím, že Českobudějovičtí byli se získaným bodem nadmíru spokojení a nikam se v koncovce zápasu rozhodně nehnali, se soupeři v poklidném utkání rozešli smírně.


Ohlasy trenérů

Ladislav Škorpil (trenér Liberce): „To, co v Brně hrálo v základní sestavě, dnes vůbec nehrálo. Od konce zápasu v Brně se připravujeme na odvetu a dnešní duel byl součástí přípravy. Ti, kteří nastoupili, hráli o vlastní prestiž a přízeň diváků. Vzhledem k tomu, jak byla sestava poskládaná, tak to bylo takové rozhárané. I při té rozháranosti ale byla četnost šancí slušná. Jenže k tomu abychom vyhráli, je potřeba trefit branku. Jedinou pořádnou střelu vyslal Nezmar, ale bohužel rozhodčí předtím odpískal hraní rukou.“

František Straka (trenér Dynama): „Beru ten bod všema deseti, zajišťuje nám účast v další sezoně. Přijeli jsme sem s cílem uhrát ho a to se nám podařilo. Co se týče útočné fáze, nebylo to dobré. Spoléhali jsme na defenzivu a díky ní urvali bod. Věděli jsme, že Liberec má před sebou odvetu poháru a nenastoupí s tím nejsilnějším, přesto ukázal, že má kvalitní tým. V první půli nás podržel brankář Kučera, po pauze jsme už hru dá se říct kontrolovali.“