Fotbalisté Dynama v úvodním jarním zápase jedou do Plzně a také díky tomu se zvýšil mediální zájem o budějovický klub. V dnes již tradičním magazínu České televize Studio fotbal - Extra se ve čtvrtek od 20:20 představí v hodně nefotbalové pozici útočník Dynama Richard Kalod. Toho provází pověst výborného kuchaře, což dokázal přípravou smaženého lososa.
Richard Kalod jako Jamie Oliver

V průběhu podzimní části sezony mělo Dynamo svého zástupce v magazínu Studio fotbal - Extra pouze v podobě Zdeňka Čadka, který vyprávěl o svém dlouholetém působení v budějovickém klubu. Shodou okolností se Čadkův medailonek v televizi objevil před prvním podzimním zápasem a od té doby Jihočeši v magazínu již nebyli. Změna ale nastává nyní, kdy se před televizní kamery postavil útočník Dynama Richard Kalod. Studio fotbal - Extra se fotbalu věnuje jen velmi okrajově, a proto není divu, že se zkušený forvard Dynama představil v kuchyni a ne na fotbalovém trávníku.

"Při vybírání zástupce Dynama do našeho pořadu jsme hledali nějaké zajímavé a neotřelé téma, o kterém jsme se v magazínu ještě nebavili. Shodou okolností se k nám dostala informace o tom, že je Richard takový český Jamie Oliver. Jeho bývalí spoluhráči ze Žižkova s nadsázkou dokonce říkali, že lépe vaří než hraje fotbal," říká s úsměvem redaktor České televize Jiří Štěpán, který měl na starosti natáčení "kuchařského dílu". Ríša Kalod je vzhledem ke své pohodové a vždy usměvavé povaze mezi spoluhráči velmi oblíbený, což potvrdil i při natáčení. "Z lidského hlediska musím říci, že natáčení s Richardem bylo jedno z nejlepších, které jsme absolvovali. Přichystané jídlo bylo navíc výborné a myslím, že se nejen fanoušci Dynama mají na co těšit," dodává Štěpán.

Budějovický útočník nechtěl z počátku o vaření před televizní kamerou ani slyšet, velmi rychle se ale nechal přemluvit a své role se zhostil na jedničku. "Je pravou, že jsem měl značné obavy, jak to bude probíhat. Nikdy jsem v podobné pozici nebyl a vůbec jsem nevěděl, co mne bude čekat. Nakonec jsem si to užil a bylo to fajn. Užila si to také pánev, kterou jsem během hodinu a půl dlouhého natáčení rozpaloval asi stopadesátkrát," vypráví Ríša Kalod s tradičním úsměvem od ucha k uchu. Budějovického útočníka pochopitelně moc potěšilo, že jeho jídlo sklidilo úspěch: "Všichni říkali, že to bylo dobré a že jim to chutnalo. Tak snad nekecali.."

Pokud jste zvědaví na kuchařské umění Ríši Kaloda alias Jamieho Olivera, tak si nezapomeňte ve čtvrtek 19. února zapnout ČT Sport, kde ve 20:20 začíná magazín Studio fotbal - Extra!


Kulinářský výtvor Richarda Kaloda..