Utkání se chýlilo ke svému konci a už se zdálo, že Ondráškova branka na 2:1 proti Liberci bude vítězná. Slovan však ještě srovnal, tři body ale přeci jen zůstaly na jihu Čech. Jak českobudějovický kapitán a autor jednoho ze tří gólů do sítě Severočechů hodnotil utkání na pozápasové tiskové konferenci?

Zdeňku, jak hodnotíte vítězný duel s Libercem?
Jsme šťastní. Byly to ale pořádné nervy. Dnes bylo vidět, že v porovnání s jinými zápasy se kluci, kteří byli na hřišti, zvedli a šli za tím vítězstvím. Ta touha po něm byla tak velká, že to vyústilo v rozhodující gól. Je to pro nás velké plus. Radost celého týmu ukázala, že jsme jeden tým a že chceme dojít k tomu jedinému cíli, který jsme si dali, a to se mi líbí.

Jak jste viděl svou branku?
Musa Alli to dobře zatáhl, já jsem se tam pral s obráncem, který do toho ještě kopl a já jsem nataženou nohou usměrnil míč do branky. Jsem rád za každý gól. Nepočítám, jestli je to z půl metru do prázdné branky nebo z pětadvaceti do vinglu, počítají se všechny stejně a jsem za ně rád. Jak jsem říkal, nejdůležitější ale bylo, že jsme ukázali sílu a že ani v 90. minutě nás inkasovaná branka nepoložila. Myslím si, že všichni v poslední době určitě sledují Leverkusen, který v poslední době ukázal xkrát, že se hraje do poslední vteřiny. I když dostanete třeba v nastavení vyrovnávací gól, furt je tam šance utkání zvrátit na svou stranu, a my si za tím v tomto utkání šli. Jsem za to strašně rád, jsem strašně dojatý z toho, jak se kluci oklepali, jak z nich spadla deka. Po rozehrání míče bylo vidět, jak všichni ten třetí gól chceme dát, potřebovali jsme vyhrát, byl to náš cíl. Věděli jsme, že s Libercem to nikdy jednoduché zápasy nejsou, poslední zápasy byl ve formě a ve formě byl i proti nám. I proto si té výhry moc vážím. Mě dneska bolelo úplně všechno, přísahám (směje se), ale k rohovému praporku jsem gól musel běžet oslavit. I kdybych měl na půli cesty padnout. Všichni tím zápasem a tou chvílí tady v klubu žijí a já věřím, že nám tento moment pomůže.

Při rozhodujícím momentu jste už na hřišti nebyl, je jiné slavit branku z lavičky?
Je to jiné, ale jak říkám, bolelo mě úplně všechno, v tu chvíli na to ale zapomenete. Ten sprint byl krásný, pak to ovšem bolelo dvakrát více (směje se).

Když Jan Suchan mířil na zadní tyč, tlačil jste míč očima do branky?
Myslím si, že ho tam tlačili úplně všichni. Už jen, když do balonu Honza kopnul všichni vstali a věřili, že to tam spadne. Takovýto zápas jsem vlastně možná ještě také nezažil, abych v nastavení dostal vyrovnávací gól a utkání ještě nakonec vyhrál. Říkám, na jednu stranu je to supr, protože jsme se po vyrovnávací brance snad nikdy takhle neoklepali, a že jsme jich na konci už dostali. Před námi však je ještě spoustu práce, na následující zápasy se musíme dobře připravit. Chceme si z tohohle utkání odnést nějaké plusy, které tam byly. Mohu říct, že ten zápas třeba úplně ideální nebyl, protože Liberec svou kvalitu opravdu má. Dali jsme ale tři góly a vyhráli jsme. Opravdu si vážím toho, že jsem po vyrovnávací brance na 2:2 na hřišti viděl jedenáct pitbulů, kteří si jdou pro vítězství. Každý zápas je důležitý, to je jasné, ale tenhle byl superdůležitý. Od nového týdne musíme znovu makat, abychom toho našeho vytouženého cíle dosáhli.

Dynamo venku v aktuální sezoně ještě nevyhrálo, zkusíte tuhle nepříznivou sérii v Teplicích přerušit?
Já bohužel nebudu, mám čtyři žluté karty, ale věřím, že kluci udělají všechno pro to, aby se to změnilo. Je to blbá série, ale každá série jednou končí. Teplice o víkendu také vyhrály, také nás nečeká nic jednoduchého. Ovšem věřím, že to tam kluci zvládnou.