České Budějovice k poslednímu utkání základní části FORTUNA:LIGY budou zajíždět do Teplic, kterým v tabulce patří 10. příčka. Stínadla jsou posledním stadionem, kde Jihočeši naposledy venku zvítězili. Povede se jim to i tentokrát? Sobotní utkání na hřišti našeho soupeře začne v sobotu v 18 hodin.

Statistiky


FK Teplice
www.fkteplice.cz

SK Dynamo ČB
www.dynamocb.cz
10. místo (35 bodů)
Postavení v tabulce
15. místo (22 bodů)
29:35
Skóre
30:58
Daniel Fila (8)
Nejlepší střelci
Zdeněk Ondrášek,
Jan Suchan (5)
Daniel Trubač (4)
Nejvíce asistencí
Wale Musa Alli (5)
Mladá Boleslav – Teplice 1:2 (0:0)
Poslední zápas
Dynamo - Liberec 3:2 (1:1)
VPPRP
Forma
VRPPR

FK Teplice

Fotbalisté Teplic si pod vedením Zdenka Frťaly v aktuálním ročníku FORTUNA:LIGY vedou lépe, než v uplynulé sezoně. Severočeši se celou sezonu pohybují uprostřed tabulky a momentálně se nacházejí na 10. místě se 35 body. O bod před nimi se nachází Hradec Králové a olomoucká Sigma, na první šestku pak má teplický celek ztrátu čtyř bodů. Čtyři body ovšem ztrácí také na skupinu o záchranu, 11. Bohemians mají bodů 31.

Poslední duel žlutomodří zvládli vítězně, když si připsali veledůležitou výhru na hřišti Mladé Boleslavi. Frťalovi svěřenci po gólech Daniela Trubače a jeho jmenovce Fily zvítězili 2:1. V zápasech předtím se našemu sobotnímu soupeři nedařilo podle jeho představ, neboť nevyhrál čtyřikrát v řadě s bilancí tří porážek a jedné remízy.

Hráčem s nejvíce starty v teplickém v dresu je v probíhající sezoně obránce Štěpán Chaloupek, který vynechal pouze jediné utkání a na svém kontě má tak 27 startů. Nejlepším střelcem Sklářů je osmigólový Daniel Fila a nejlepším asistentem Daniel Trubač, ten svým spoluhráčům přihrál na čtyři branky.

Vzájemná bilance

České Budějovice s Teplicemi doposud odehrály 39 utkání, z toho Jihočeši patnáctkrát zvítězili, šestnáctkrát odešli s porážkou a osmkrát utkání skončila nerozhodně.

Poslední vzájemné ligové utkání (F:L, 2023/24, 11.11. 2023):
SK Dynamo ČB – FK Teplice 0:1 (0:1)
Góly: 6. Vachoušek
ŽK: Hubínek, L. Havel – Mičević, Jásir, Grigar
Rozhodčí: Zaoral – Matoušek, Žurovec
Sestava Dynama: Šípoš – Sladký (82. Gantogtokh), L. Havel (C), Králik, Trummer – Alli, Čermák (88. Nikl), Hubínek (88. Osmančík), P. Hellebrand, Suchan – Adediran (66. Skalák).
Sestava Teplic: Grigar – Knapík, Chaloupek, Mičević – Radosta, Jukl, Trubač (C) (85. S. Dramé), L. Mareček (71. Havelka), Bílek (46. J. Hora II, 71. Křišťan) – Vachoušek (59. Jásir), Hronek.