Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Hned několik hráčů A-týmu pomáhalo v záchranářském boji také naší juniorce. Proti rezervě Hradce Králové se naše Béčko představilo nezvykle na Střeleckém ostrově a na místní poměry přilákalo velice slušnou návštěvu. Povzbudit své bývalé spoluhráče přišel také Martin Vozábal. Ani jeden z těchto faktorů však úspěch nepřinesl. Především díky neproměněným šancím plave naše juniorka i nadále v divokých záchranářských vodách.
V úvodních deseti minutách se sympatickým výkonem prezentovali především hosté, kteří ukázali, že do Českých Budějovice nepřijeli pouze bránit. O to více zaskočili fanoušky černobílých již v 11. minutě, když se po nenápadné akci prosadil lobem a lá Marco van Basten hostující Plašil - 0:1. Dynamo hrozilo především ze standardních situací, které zahrával Matěj Krajčík. Právě po jednom z jeho rohů trefil Lafata hlavou břevno. Mnoho šancí v první půlce k vidění nebylo. I podruhé ohrozil soupeřovu bránu Lafata. Jeho nepříliš prudké střele předcházel odvážný únik Jiřího Hrbáče a následná narážečka s Krajčíkem. Zkušený brankař Podhajský střelu bez problému kryl. Ve 39. minutě nedokázala obrana černobílých zastavit unikajícího Rezka, který se probil až před Jakuba Skálu. V souboji tváří v tvář naštěstí poslal míč mimo tři tyče. Těsně před odchodem do kabin to zkusil ten samý hráč tentokráte z dálky. I podruhé byl šťastnější náš gólman, když dokázal jeho povedenou střelu vytlačit na roh.

Také nástup do druhé půle vyšel lépe hostům. Po rohovém kopu to zkusil nebezpečně autor jediné branky Plašil. Jeho střela naštěstí chytila opačnou faleš. V 51. minutě popudil proti sobě poprvé diváky Matěj Krajčík. Společně s Lafatou postupovali dva naši hráči na jediného bránícího soupeře. Lafata poslal Krajčíkovi krásný míč do běhu, ten s nabídnutou šancí ale naložil velice lajdácky. Hradečtí to po celý zbytek zápasu zkoušeli z brejků. Po jednom z nich měl Skála plné ruce práce s jedním z centrů. Míč naštěstí díky gólmanově pohotovému zákroku neskončil za brankovou čarou. V 62. minutě zkusil štěstí opět Krajčík a jak jinak než z přímého kopu. Jeho prudká rána minula Podhajského bránu jen o pár čísel. Naši mladíci v tu chvíli zpřesnili hru a začali se prosazovat chytrou kombinační hrou. 66. minuta však přišel opět nebezpečný brejk hostů. Na hranici velkého vápna zastavil v rozporu s pravidly unikajícího protihráče kapitán Maruška. K překvapení všech jej za to hlavní rozhodčí odměnil okamžitě červenou kartou. Jak to tak bývá, vyloučení přineslo opačný efekt. Juniorka se semknula a ještě více začala ohrožovat Podhajského bránu. Lafata našel krásným centrem zcela osamoceného Krajčíka. Smolař zápasu nedokázal zužitkovat ani tuto šanci, když hlavičkou z malého vápna vůbec netrefil bránu. Pan Vlček, coby hlasatel utkání, musel diváky následně uklidňovat, aby neuráželi vlastního hráče. Hradecké rezervě se v těchto chvílích otevíralo hodně prostoru k rychlým protiútokům. Po jednom z nich stačil včasným vyběhnutím vyrazit Duchničovu střelu Skála. Bravurně si navíc dokázal poradit i s následnou hlavičkou. Z posledních sil to ještě zkusilo Dynamo. A jak jinak než z přímáku a kdo jiný než Krajčík. Dvě minuty před koncem si Podhajský čisté konto ale vzít nenechal.

Ohlasy trenérů

Petr Skála: "Měli jsme tři šance, ani jednu jsme nevyužili. Prohráli jsme a zalezli jsme do sestupových vod. V takovém vedru to byl ale dobrý fotbal. Rozhodlo proměňování šancí."