Velice slušná návštěva přišla ve Strakonicích shlédnout derby mezi domácím týmem a Béčkem Dynama. A že toho bylo k vidění. Ze stadionu nakonec museli spokojeni odcházet zcela všichni. Drtivou většinu diváků však uspokojili domácí fotbalisté až v úplném závěru. Po nepříliš pohledném prvním poločase získalo Dynamo převahu, kterou zúročil ve vedoucí branku Míra Škoda. Dlouho to vypadalo, že tři body odvezou s sebou mladí fotbalisté juniorky. Oslavy za zisk alespoň bodu odstartoval až v nastaveném čase Švehla.

S větším elánem vyběhli na trávník domácí hráči. A hned v první minutě dostali Strakonice výhodu rohového kopu, po kterém musel boxovat míč Kafka. Následnou střelu zblokoval Mašát. V 6. minutě to zkusili domácí střelou ze střední vzdálenosti. Naštěstí chybělo více přesnosti a tak si tato střela vysloužila pouze potlesk publika. O minutu později vstřelili dudáci branku. Rozhodní Rauch ji však správně neuznal pro předcházející faul na Kupku. Teprve poté se Dynamo osmělilo překročit půlící čáru. Do slibné šance se dostával Mašát, brankář Mára stačil včas odkopnout balón do bezpečných vod. I v následujících chvílích bylo k vidění hodně fotbalových šancí. Smíškovy ke gólu chybělo jen pár centimetrů. Slibnou akci rozjel v 15. minutě Patrik Káník. Při jeho statečném průniku po levé straně mu naštěstí míč utekl do zámezí. V těchto momentech Strakonice svého soupeře přehrávaly, převahu však nedokázal nikdo z hráčů přetavit ve vedoucí gól. Při Lukově střele měl Kafka plné ruce práce. Zapotil se i po následné střele Krejčího a další šanci nabídl soupeři hned vzápětí špatným odkopem. Před Kafkovou bránou hořelo i ve 20. minutě. Přízemní centr poslal před bránu Šafránek, na míč však nedosáhl ani Luka a po něm ani Pavelka. Po půl hodině se před bránou svého soupeře opět ukázalo Dynamo. Konkrétně to byl Martin Smíšek, který v pádu nechtěnou patičkou ohrozil bránu. Překvapivého vedení se mohlo Béčko ujmout už o pět minut později. Nejistý gólman Mára podběhl Homoláčův dlouhý nákop. Po odrazu bohužel míč nesměřoval mezi tři tyče. Před odchodem do kabin to ještě jednou zkusili domácí, Hodánkův přímý volný kop si Kafka zkušeně pohlídal.

Poločasovou přestávku zpříjemnila soutěž v kopání penalt. Dle výzvy pořadatele mohl přijít kopat kdokoliv. Na náhradního gólmana Strakonic se však kopalo ragbyovou šiškou.

Začátek druhého poločasu měla pevně ve své režii naše juniorka. Závar před bránou Strakonic zakončil střelou do boční sítě Homoláč. V 53. minutě zdálky napřáhl Mašát a jeho dalekonosná střela olízla tyč Márovi branky. Podaření vstup do druhé půle korunovalo Béčko vedoucím gólem. V 61. minutě se ke střele z pravé strany odhodlal Dvořák, brankář Mára míč pouze vyrazil před sebe, kde se míče ujal Smíšek a následně posunul na Míru Škodu. Českobudějovický kanonýr na nic nečekal a zprudka míč napálil do odkryté brány – 0:1. Domácím nezbývalo nic jiného než otevřít hru a pokusit se vstřelit alespoň vyrovnávající branku. Dynamu se v těch chvílích dařilo kouskovat hru a nepouštět soupeře do trvalejšího tlaku. Na svých kopačkách měla rezerva Dynama několik slibných brejků, většinou je však zastavil praporek pomezního rozhodčího. Za zmínku tak stojí žlutá karta, kterou vyfasoval David Homoláč, překřtěný hlasatelem na Holomáče. Přízemní střelou zkusil Kafku překonat v 81. minutě Tyr. Hostující gólman byl pozorný. S blížícím se koncem utkání se domácí tlačili stále více k bráně Dynama. Patrik Káník zkoušel štěstí z trestňáku, minul bránu. Vyrovnání tak přišlo v nastaveném čase. Po jednom z rohů se ve vápně prosadil Vlastimil Švehla1:1. Otřesení hráči Dynama se ještě pokusili z následného protiútoku získat ztracené vedení, domácí si už vydřený bod vzít nenechali.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Petr Skála: První polovinu byly Strakonice lepší. Ve druhém poločase jsme hru vyrovnali a dali vedoucí branku. Dokonce jsme mohli vedení pojistit a přidat další. O to více mrzí inkasovaná branka v nastaveném čase. Ale bylo to derby se vším, co k tomu patří. Nechyběly emoce.