Nedělní porážkou s Buldoky z Karlových Varů si juniorka značně zkomplikovala situaci. Momentálně tak patří Béčku jedenáctá příčka. Ve středu absolvují mladí fotbalisté dlouhou cestu k předehrávanému zápasu 34. kola do Varnsdorfu. Severočeši okupují šesté místo za zisk 36 bodů, B-tým Dynama má bodů 34. Případným vítězstvím si může rezerva výrazně pomoci v záchranářských bojích. Do boje o záchranu v ČFL je včetně Dynama namočeno ještě zhruba 12 týmů. Dá se říci, že od pátého místa dolů může sestoupit ještě kdokoliv.

Především díky termínu zápasu je sestava B-týmu dopředu velice těžko odhadnutelná. Ve středečních zápasech Béčka nastupují velice často také hráči A-týmu. Otázkou zůstává, nakolik ochotný bude trenér Cipro uvolnit některé své svěřence pro potřeby juniorky. Nevýhodou v tomto případě je především velká vzdálenost, kterou musí juniorka ujet k zápasu. Cestování do jednoho z nejseverněji položených měst v Čechách rozhodně fotbalistům sílu do zápasu nepřidá. Snad jediným hráčem, který nemusí odpočívat je David Homoláč. Žlutá karta, kterou obdržel v Blšanech, je už jeho osmá a při nedělním utkání Áčka si bude zkušený stoper odpykávat disciplinární trest. Scházet ve Varnsdorfu bude dlouhodobě zraněný Tomáš Maruška a zdravotní stav nejspíše nepustí na hřiště ani Michala Skopalíka.

Naposledy se obě mužstva střetla v 17. kole ČFL. V dresu juniorky se tehdy ještě Na Borku objevili například Chlebek, Plocek, Myšák, Adam, Kafka nebo Rožboud, a na hřišti to bylo znát. Od prvních minut bylo jasné, kdo je na trávníku pánem. Hráči Varnsdorfu jakoby smířeni s osudem, přihlíželi kanonádě domácích. Dvakrát se střelecky dokázal prosadit Adam, po jedné brance přidali Maruška, Plocek a Myšák. Za hosty si čestný úspěch připsal Strouhal. V té době stál na lavičce B-týmu ještě Jaroslav Vavroch.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - SK Slovan Varnsdorf 5:1


Branky:10., 52. Adam, 31. Maruška, 45. Plocek, 70. Myšák - 55. Strouhal
ŽK: Chlebek, Plocek - Šmalcl
Diváci: 120
Rozhodčí: Hrubeš - Mencl, Pavelka

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Kafka - Kladrubský,Martínek, Dobrotka, Peroutka - Rožboud (84. Houška), Adam (71. Skopalík), Chlebek, Plocek - Myšák, Maruška (75. Škoda)
Trenér: Jaroslav Vavroch

Sestava SK Slovan Varnsdorf: Vaňák - Sigmund, Šmalcl, Skuhravý, Vladyka - Dvořák (51. Novotný), Runt, Hyka (75. Kopaňko), Morávek - Mrvík (51. Strouhal), Socha
Trenér: Josef Hloušek

Největší hvězdou Slovanu je bezesporu útočník Josef Obajdin. Hráč, který nastupoval dlouhá léta za nedaleký Liberec, odkud přestoupil do pražské Sparty, má na svém kontě také pět reprezentačních startů. Mimo to si dokázal připsat přes dvěstě prvoligových zápasů ve kterých nastřílel více než padesát gólů. Spolehnout se může trenér Slovanu Josef Hloušek také na Jana Četverika, gólmana který je na sever Čech zapůjčen z Chomutova. Právě Chomutov a Mladá Boleslav patří mezi týmy, kteří s Varnsdorfem úzce spolupracují. Angažmá v Chomutově má za sebou mimo Četverika ještě obránce Sigmund nebo útočník Strouhal. Hned čtveřice hráčů se může pochlubit tím, že si zahrála fotbal v Mladé Boleslavi. Jedná se o obránce Hyku a záložníky Morávka, Mrvíka a Runta. Právě Hyka by měl proti Dynamu chybět. Příčinou je disciplinární trest za žluté karty. Další malou kolonii ve Varnsdorfu tvoří hráči Bohemians Praha. Zkušenost s klokany mají za sebou obránce Čapek a středopolař Prošek.

V posledním kole dokázal Varnsdorf překvapivě přivést tři body z Chomutova. Nutno podotknout, že vítězství příhraničního města bylo zasloužené. Především díky herní převaze ve středu hřiště se dokázali fotbalisté Varnsdorfu prosadit i gólově. Chomutovští byli nuceni následně otevřít hru a mohou být vděční pouze střelecké nemohoucnosti svého soupeře, že neinkasovali více než dvakrát.

Poslední zápas SK Slovan Varnsdorf:
FK Chomutov - SK Slovan Varnsdorf 0:2


Branky: 47., 67. Helcelet
Diváci: 350
Rozhodčí: Kovařík

Sestava SK Slovan Varnsdorf: Četverik - Mach, Vladyka, Mrvík, Sigmund - Helcelet, Runt, Čapek (76. Poledník), Morávek (90. Pribylinec) - Strouhal, Obajdin (86. Šafář)
Trenér: Josef Hloušek

Obě mužstva proti sobě nastoupí ve středu 18.5.2005 v 17:00. Jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit pan Červinka, asistenty na čarách budou pánové Andrle a Vafka. Delegátem byl jmenován pan Hora.