Jako opaření odcházeli v Blšanech po závěrečném hvizdu do kabin hráči Dynama České Budějovice. Ani jednomu z fotbalistů, kteří přetáhli v neděli přes hlavu černobílý dres, nebylo nijak do řeči. „Dostat v 93. minutě gól je hrůza. K tomu se snad ani nedá co říct," vyjádřil svoje pocity stručně Martin Leština. Je to jako zlý sen. Ještě v devadesáté minutě drží fotbalisté Dynama bezbrankovou remízu. O pár minut později jim zůstanou už jen oči pro pláč. „Na půlce jsme udělali zbytečný faul, následoval centr do vápna. Míra Filipko vyrazil míč za vápno, odkud okamžitě vystřelil Šelicha. Někdo z našich kluků ještě tečoval tu střelu gólmanovi před rukama," vrátí se ještě blonďatý záložník k momentu, kdy proklouzl cenný bod hráčům doslova mezi prsty.

Slova se musí po zápase z hráčů doslova páčit. Odpovídat na dotazy reportérů musí z hráčů Dynama jen gólman Filipko. Ostatní odcházejí kvapem do kabiny. Poslední přichází Pavol Švantner a rázně za sebou práskne dveřmi. „Hráli dlouhé nakopávané míče. Ničím nás tedy v podstatě nepřekvapili. Celý zápas se s jejich hrou dokážeme vyrovnat a v poslední minutě je necháme vystřelit a dáme si de facto vlastní gól," neskrývá ani Martin své zklamání. Přitom k zisku bodu chybělo tak málo. Více ze hry měli v průběhu zápasu domácí, Dynamo však nebylo bez šancí. K ohrožení Chvalovského branky jsme se dostávali především ze vzduchu. „Začali jsme taky nakopávat míče. Do několika slibných šancí jsme se dostali. Bohužel, nic nám tam nepadlo. Jednou jsme nastřelili dokonce břevno," přiblíží ještě více gólové situace mladý obránce.

Po celý zápas byl Leština společně s kolegy z obrany pod permanentním tlakem. I přes urážlivé pokřiky z hlavní tribuny si Martin po celý průběh utkání nevedl špatně. „Mě osobně se hrálo dobře i přestože Střihavka je velice dobrý fotbalista, který má zkušenosti a dokáže hrát tělem," prozrazuje obránce jméno soupeřova hráče, který nejvíce provětrával naši obranu. Na Martinovi je vidět, že jako odchovanci Dynama mu osud klubu leží na srdci. „Musíme se připravit na další zápasy. Hrajeme teď dvakrát za sebou doma, takže musíme získat šest bodů. Nezbývá nám než čekat, jak budou hrát ostatní mančafty," neskládá zbraně hráč, který ve své kariéře neoblékl jiný dres, než Dynama.

V Blšanech nastoupila stoperská dvojice ve složení Homoláč-Pivoňka. Na Slavii mělo toto duo lví podíl na čistém kontě brankáře Filipka. I tuto neděli to dlouho vypadalo, že se náš soupeř střelecky neprosadí. „Bylo to slabé utkání. Především herně. O osudu zápasu rozhodla jedna standardní situace, kdy se špatně odrazil balón," řekl cestou z antidopingové kontroly David Homoláč. Souhlasit s ním musel i jeho kolega ze stoperské dvojice: „Byl jsem připraven na to, že soupeř bude hrát dlouhé balóny. Opravdu to spíš než fotbal byla nakopávaná." Zvláště Romanu Pivoňkovi nebylo moc do řeči. Přesto tichým hlasem pokračoval: „Celý zápas držíme remízu a v závěru přijdeme i o ten jeden bod. Je to smůla." Naděje na záchranu v Gambrinus lize je tak opět o něco menší. Trenér Cipro nedávno mluvil o plápolajícím plamínku v temnotách. Po prohře v Blšanech onen plamínek opět znatelně skomírá. „Prostě musíme už všechno vyhrát. Nic jiného nám nezbývá," uvědomuje si vážnost situace Pivoňka. „Jak se říká - naděje umírá poslední. Bohužel jsme si situaci sami zkomplikovali," dodá stroze jeho kolega ze stoperské dvojice Homoláč.