Více než zklamání se dalo po zápase s Karlovými Vary vyčíst z tváří hráčů Béčka. Rozčarování však panovalo nejspíše z vlastního výkonu. Snad jediným hráčem, který mohl být alespoň trochu spokojen byl Miroslav Škoda. Po dlouhé době se vrátil do základní sestavy a svůj návrat hned okořenil gólem. Na svůj střelecký úspěch čekal Míra velice dlouho. Čekání mu prodloužilo i nepříjemné zranění. O to větší tak byla střelcova radost: „Trefil jsem se po dlouhý době. Je to můj první střelecký úspěch na jaře. Hodně si toho cením.“ Své střelecké trápení si Škoda raději ani nepřipouštěl. „Je to hodně moc dlouho, co jsem se trefil naposledy. Počítal bych to v řádu měsíců,“ pousmál se po zápase šťastný střelec.
Po rychlém protiútoku ponechal hlavní rozhodčí výhodu, kterou dokázal Škoda zkušeně zužitkovat ve vedoucí branku. „Michal Čaloun čekal, že budu nahrávat. Já už jsem ale neměl jinou volbu než střílet,“ přibližuje brankovou situaci nakrátko ostřihaný útočník. Krátce po skončení zápasu už bylo možno zahlédnout oba aktéry v přátelském rozhovoru. „Přátelsky jsem mu říkal, že jsem rád alespoň za ten můj gól,“ přiznává hráč, který byl na testech i v německé Arménii Bielefeld, o čem si se svým soupeřem povídal.

Ke spokojenosti však stále něco chybí: „Náš výkon ovlivnila první inkasovaná branka. Netuším, jestli tam byla nějaká teč,“ hledá Míra okamžik, který ovlivnil vývoj následujících minut nejvíce. Zbraně, tento dravý útočník, zdaleka neskládá. Před sebou má juniorka dva zápasy venku. Ve středu nastoupí mladíci ve Varnsdorfu a v neděli zajíždějí k derby do Strakonic. „Musíme udělat všechno pro úspěch ve Varnsdorfu. Všechno máme ve svých rukou,“ hledá odchovanec Dynama důležitý moment na cestě k záchraně hned v následujícím zápase.

„Já jsem to včera říkal, že tady vyhrajeme,“ glosoval výsledek krátce po skončení zápasu trenér Buldoků Jindřich Dejmal, zatímco jeho svěřenci v šatně bouřlivě oslavovali zisk tří bodů. „Především s naším výkonem v první půli nemohu být spokojen, ve druhém poločase jsme se trochu přizpůsobili,“ vrací se ještě Dejmal k průběhu zápasu. „Říkal jsem klukům, že nemůžeme hrát s Dynamem jejich hru. Dynamo jsou mladí kluci, kteří toho moc naběhají,“ prozradil trenér Karlových Varů recept, který poradil svým svěřencům.

„Dynamu chybí zkušený hráč typu našeho Saláka,“ poukázal Dejmal na slabší stránku naší rezervy. „Jsem rád, že si má slova vzali hráči k srdci,“ dodá ještě. „Počítal jsem, že Dynamo dostane k dispozici někoho z Áčka,“ prozradil ještě zkušený kouč na závěr.

Sportovně vzal prohru svého týmu trenér juniorky ing. Petr Skála. Po závěrečném hvizdu potřásl trenéru Dejmalovi rukou a popřál mu mnoho štěstí do dalších bojů. Při hodnocení zápasu už byl Skála o poznání tvrdší. „Snahu jsme korunovali gólem, o to více mě však mrzí výpadek našich hráčů,“ shrne bývalý gólman zápas do jedné věty. „Koledovali jsme si o to. Ze strany soupeře to bylo zasloužené,“ dodá ještě k výkonu svých svěřenců. „Proti nám ale nastoupil zkušený mančaft a já jsem rád, že jsem viděl, jak si kluci vedou, když nám nepomáhají hráči z Áčka,“ bere si okamžitě z porážky ponaučení bývalý gólman. O příčině porážky má trenér Skála jasno: „Rozhodla kvalita hráčů. Chtěl jsem, abychom podrželi balón, vymysleli akci ale ani jedno z toho se nestalo.“