Nedělním vítězstvím nad Letohradem se rezerva Dynama vyhoupla v tabulce ČFL na zdánlivě klidné sedmé místo. Při shodě okolností se však může Béčko po jedné prohře propadnout až na sestupem ohrožené příčky. O pozici v relativně klidném střetu tabulky mohou mladíci zabojovat již tuto neděli. Soupeřem jim bude poslední celek tabulky - SK Buldoci Karlovy Vary - Dvory. Pozice našeho soupeře však pro nás neznamená snadný zisk bodů. Naopak, tým z lázeňského města bojuje o záchranu seč jim síly stačí.

Otazníkem stále zůstává, zdali tentokrát vypomůže někdo z pendlů. Ve stejný den jako má na programu zápas Béčko totiž nastoupí A-tým ke svému nejdůležitějšímu utkání sezóny na hřišti Blšan. Nikdo z hráčů Áčka dokonce není ani v karetním trestu. Trenér Cipro tak poveze do Blšan nejsilnější možnou sestavu. S největší pravděpodobností se tak budou muset hráči Béčka spolehnout sami na sebe. A aby toho nebylo na trenéra Skálu ještě málo, počítat ještě stále nemůže se zraněným Maruškou.

Dlouhých 477 minut se rezerva na podzim střelecky trápila. Střelecké probuzení nakonec odnesl právě náš nedělní soupeř. Přes dvěstěpadesát diváků muselo spolknout hořkou pilulku, když Dynamo doslova nasázelo svému soupeři šest branek. Jediný, kdo z hráčů Dynama na tento zápas nevzpomíná v nejlepším je Radim Pouzar. Ze hřiště byl totiž nucen odstoupit již v desáté minutě kvůli zranění kolene. Následná rekonvalescence se protáhla na několik měsíců. Zápas na hřišti Karlových Varů byl zároveň trenérským debutem ing. Petra Skály na lavičce Dynama B.

Poslední vzájemný zápas:
SK BULDOCI Karlovy Vary-Dvory  - SK Dynamo České Budějovice B 1:6

Branky: 25. Ušák - 43., 90. Houška, 63., 65. Adam, 10. Maruška, 86. Skopalík
ŽK: Skopalík, Jančovič, Skála
ČK: 61. Hruška (KV)
Diváci: 255
Rozhodčí: Teuber - Jedlička, Šťastný

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Skála - Švehla, Dobrotka, Kladrubský, Peroutka - Pouzar (10. Hrbáč), Adam, Skopalík (88. Předota), Maruška - Jančovič (80. Čančura), Houška
Trenér: Petr Skála

Sestava SK BULDOCI Karlovy Vary-Dvory: Hruška - Vrábík, Tichota, Zabský (61. Hányš), Pazdera - Kubše, Kalán, Čižnár, Isteník - Ušák, Jón

Po nevydařeném podzimu okupoval tým Karlových Varů předposlední místo. Horší už byl pouze celek Semil, který se nakonec účasti v ČFL vzdal. Přes zimu se však začalo na západě Čech dělat vše pro to, aby byla soutěž zachráněna. Co se týče posil, z Mostu přišla trojice velice dobrých hráčů Salák, Psohlavec, Doksanský. Z Blšan mají Buldoci vypůjčeného talentovaného Janáčka. Největší fotbalové osobnosti se však starají spíše o defenzívu. Prostor mezi tyčemi si pečlivě střeží Michal Čaloun. Čtyřiatřicetiletý gólman má za sebou angažmá například ve Viktorii Plzeň, Spartě Praha nebo Dukle (Marile) Příbram. Dalším z řady zkušených hráčů je Karel Tichota. Ten se do podvědomí fotbalových fanoušků dostal díky svému působení v Blšanech. Další z řady osobností mají Buldoci na lavičce. Trenérem Karlových Varů je totiž nám dobře známý Jindřich Dejmal. Ten se ve fotbalových kuloárech proslavil nejen svými trenérskými vlastnostmi, ale také "karamelkovou" aférou. Syn trenéra Dejmala, Michal, předváděl svého času brankářské umění také v našem Béčku. To však rezerva hrála ještě divizi a mladíky trénoval Jiří Vlček - nynější trenér dorostu.

Západočeši kráčejí poslední dobou mílovými kroky za záchranou v soutěži. Ohromnou kaňkou na jejich výkonech však bývají také výkony rozhodčích, nominovaných na zápasy Karlovarských. Po duelu FK OEZ Letohrad - SK Buldoci Karlovy Vary - Dvory musel hlavní arbitr dokonce opouštět stadion Letohradu s policejní eskortou. Tak výrazně byli diváci v Letohradu nespokojeni s jednostranným rozhodováním zápasu ve prospěch Západočechů. Tři body ze zápasu však už Buldokům nikdo nesebere. I poslední soutěžní zápas ČFL skončil vítězstvím Karlových Varů. Jediná branka stačila k tomu, aby si Buldoci připsali skalp Kolína.

Poslední zápas SK BULDOCI Karlovy Vary-Dvory:
SK BULDOCI Karlovy Vary-Dvory - FK Kolín 1:0


Branky: 54. Pazdera

Sestava SK BULDOCI Karlovy Vary-Dvory: Čaloun - Kothera, Tichota, Pazdera - Psohlavec, Hrubý, Ušák, Kalán, Salák - Čižnár, Doksanský
Trenér: Jindřich Dejmal

Oba celky změří síly v neděli 15.5.2005 od 10:30 v TCM Mladé. Jako hlavní rozhodčí bude zápas řídit pan Kabyl, asistovat na čarách mu budou pánové Hrubeš a Bobro. Delegátem pro toto utkání byl jmenován pan Peřina.

Krátké pozastavení si tým z Karlových Varů zaslouží i nad svou fotbalovou minulostí:

SK BULDOCI Karlovy Vary - Dvory a.s. je fotbalovým subjektem, který působí na fotbalové scéně od roku 2001 díky tomu, že se funkcionáři SK VTJ Slavia a TJ Karlovy Vary - Dvory dohodli na úzké spolupráci. Cílem spojení těchto dvou klubů bylo a je zejména zkvalitnění a optimální využívání sportovišť a sportovního zázemí, finančně ekonomických prostředků, hráčského a funkcionářského potenciálu obou klubů ve prospěch všech výše jmenovaných aktivit. Spojení roztříštěných sil by mělo rovněž přispět k lepší komunikaci a spolupráci se zástupci města Karlovy Vary a Karlovarského kraje.

Pokud se blíže pozastavíme nad kluby, ze kterých SK Buldoci vzešli, zjistíme poměrně rozdílnou minulost: TJ Karlovy Vary-Dvory byla spíše chudším klubem. Největším úspěchem TJ byl v roce 1999 postup do ČFL, přičemž ještě v ročníku 1994/1995 hrál 1.B třídu.

SK VTJ Slavia vznikla v roce 1995 taktéž spojením dvou klubů - SK Slavia Karlovy Vary a vojenského klubu VTJ Karlovy Vary. Nejzajímavějším faktem jsou zřejmě hráči, kteří kluby prošli. V dresu Slavie se objevují jména jako Horst Siegl či Josef Němec. O poznání snadnější pozici tak měl armádní celek VTJ. Do týmu nastupovali v naprosté většině hráči z nižších soutěží, převážně s dorosteneckými zkušenosti, a přesto řada z nich našla uplatnění v celostátních soutěžích a v reprezentaci. VTJ tak prošli hráči jako Frýdek, Fukal, Kinder, Pavel Řehák, Timko, Ulich, Vlček a Johana. I další hráči, kteří nastupovali v armádním týmu stojí za povšimnutí. Byly mezi nimi například Radek Čížek, Gedeon, Hauzr, Sanytrník, Velkoborský či Twardzik.