Zvesela se vraceli včera v noci fotbalisté Dynama Českých Budějovic z pražského Strahova. Na domácím stadionu Slavie Praha totiž překvapili nejednoho fotbalového odborníka a fanouška, když druhý tým ligové tabulky bez větších obtíží porazili 2:0. Strůjcem úspěchu byl především kanonýr Marek Kulič, který vstřelil oba rozhodující branky: "Jeli jsme na Slávii překvapit. Trenér říkal, ať se nenervujeme a hlavně mladí kluci, ať hrajou v klidu." Taktika Dynama slavila úspěch, Jihočeši svého soka zaskočili aktivní hrou a právě mladá obrana v čele s brankářem Filipkem vytvořila val, který byl pro slávistické útočníky téměř neprostupný.
Ve velmi důležitém zápase, ve kterém šlo oběma týmům o hodně. Předpokládaná nervozita ale byla především na straně domácího týmu. Jihočeši bojovali jako jeden muž a značně tak přiživili své šance na záchranu v první lize. "Slávisté byli opravdu v křeči a boj o druhé místo nezvládli," řekl spokojeně po skončení zápasu Kulič. Na obě branky mu nahrál probouzející se Ivo Svoboda, který stejně jako v zápase s Opavou odehrál výborné utkání. Právě přihrávka na první branku byla takříkajíc exkluzivní, když Svobodův centr prošel celým pokutovým územím, kde našel zcela volného Kuliče. "To byla od Svobody nádherná přihrávka, to jsem prostě musel dát," řekl po zápase úspěšný střelec. Vrásky ze tváře Františka Cipra ale rozhodně po vydařeném zápase nezmizely. Fotbalisté Dynama sice získali veledůležité tři body, avšak i ostatní konkurenti v boji o první ligu uspěli a plně bodovali. Marek Kulič ale nastalou situaci viděl jasně: "Nesmíme se ohlížet na druhé, musíme koukat hlavně na sebe." A má pravdu. Jihočeši totiž mají svůj osud v první lize ve svých rukou. V neděli totiž hrají v Blšanech a v případě plného bodového zisku se na tým z malé vísky bodově dotáhnou.

Velmi spokojený mohl být po skončení zápasu trenér František Cipro. Jeho tým překročil svůj vlastní stín a podruhé v řadě získal na pražském Strahově tři body. Taktika byla přesně taková, jakou popisoval Marek Kulič. "Říkal jsem hráčům, že tu nemají co ztratit, pouze získat. Před zápasem jsem věřil v bod, tři jsou velmi dobré," řekl na tiskové konferenci Cipro. Kouč Jihočechů také naznačil, jak to vidí s šancemi Dynama na záchranu v první lize: "K záchraně by mělo stačit třicet bodů, nyní máme o šest méně a do konce ligy schází ještě čtyři kola." Skutečnost, že slávisty sesadil z druhého místa ho ale přesto mrzela a začal také malovat čerty na zeď: "Nejvíc by mě štvalo, kdyby nám nakonec bod k záchraně a Slávia skončila třetí." Cipro se také dostal k samotnému hodnocení zápasu, kde vyzdvihl především výkon brankáře Filipka, který za stavu 1:0 Dynamo několikrát výrazně podržel. „Myslím, že zápas nebyl špatný a diváci viděli celkově zajímavou podívanou. Slavii znám, navíc vím, že čtyřikrát po sobě je těžké vyhrát pro každé mužstvo, proto jsme se na ní pečlivě připravovali. Několikrát nás podržel i výborně chytající brankář Filipko, který zneškodnil snad tři gólové střely."

To kouč domácího týmu Karel Jarolím hodnotil výkon svého týmu jen velmi těžko. Slavie podala pod jeho výkonem nejhorší výkon a bodová ztráta byla odpovídající průběhu hry. "Jsem zklamaný. Především z prvního poločasu, který jsme úplně promrhali. I když jsme měli nějaké možnosti, těžko můžeme s takovou hrou pomýšlet na druhé místo. Trápení našeho týmu vyvrcholilo na začátku druhého poločasu, kdy jsem inkasovali první branku," řekl Jarolím. Slávie se ani za stavu 0:1 nevzdávala a vytvořila si několik slibných šancí, které bravurně zneškodnil skvělý Filipko. Poslední hřebíček do pomyslné slávistické rakve zabil deset minut před koncem Marek Kulič a tím značně snížil šance sešívaných alespoň vyrovnat. "Druhá branka definitivně rozhodla. Poté jsme se již na odpor nevzmohli," řekl na závěr kouč Jarolím.