V příjemném jarním slunečném prvomájovém odpoledni se na hřišti Dragounu Břevnov nesešlo zrovna velké množství diváků, jelikož dali přednost sledování hokejového mistrovstí světa. Zápas se prakticky rozhodl již o prvním poločase, neboť druhá pětačtyřicetiminutovka nepřinesla mnoho pohledných akcí. Ze sedaček na tribuně sledoval boj svých spoluhráčů i Tomáš Maruška.
Začátek zápasu byl trochu rozpačitý a více méně plný zbytečných odkopů do zámezí. Po předávačce míče mezi Kordíkem a Škodou získalo Dynamo B první rohový kop, který Břevnovští v klidu odvrátili. Ve 4. minutě se k prudké střele z cca 30 m dostal Pouzar, ale Mašín ji bravurně chytil. Ani domácí se nenechali v útoku na branku zahanbit, ale přihrávka Kounovského směřovala pouze k rukám gólmana Skály a hlavička Bošanského šla mimo tyče. Mužstva si dále předávala míč mezi šestnáctkami. Ve 12. vybojoval míč Myšák, předal dále Kordíkovi, který jej poslal Škodovi, a tak vznikl druhý roh. Ani jednomu týmu se však akce nedařily a obrany precizně bránily. Ve 14. hasil šanci Kounovského Skála, v 15. nevyšla střela Mašátovi. V 18. se však domácí radovali poprvé, když se náhle skrz trestuhodně otevřenou obranu černobílých protáhl Bošanský a z přihrávky Majera vsítil první gól - 1:0. V další minutě se hosté rozčilovali kvůli nepískanému faulu Dragounů, konkrétně brankáře Mašína, na míč stíhající útočníky. Ve 22. faulovaly Budějovice Bošanského a Rosenkranz nádhernou střelou trestal podruhé - 2:0. Jihočeši se ale nezalekli a snažili se odpovědět únikem Pončáka, leč Pouzar, ke kterému se míč dostal, mířil do korun stromů za brankou. Břevnov druhým gólem velmi ožil a začal se ještě více tlačit ke budějovické svatyni. Nad hřištěm se nesly velmi hlasité pokyny trenéra Skály. Zdeněk Lískovec odnesl svůj boj o míč tamponem v nose, se kterým se i nadále svižně vrhal do soubojů. Po půlhodině se zase hrálo dosti nepřesně a Vlado Pončák dostal žlutou kartu za svůj vulgární projev po nevydařené akci. Ve 33. Budějovičtí snížili krásnou střelou Mašáta, již mu povolila chyba v zadní řadě domácích, neboť mu míč efektně naservírovali - 2:1. Posledních pět minut přineslo další pokusy na obou stranách, z čehož za zmínku stojí ve 44. pokus aktivního Rosenkranze, který si dovolil prudkou střelu z dálky, již Skála reflexivně vyrazil. O přestávce dával trenér jihočeskému týmu podle prudkých gest, kterými doprovázel svá slova, zřejmě slušné kapky.

První minuty druhé půle se odehrávaly ve středu hřiště. Hra se stala dosti nezáživnou. V 55. získali hosté sérii rohových kopů, ale ani jeden z nich neskončil za zády Mašína. Šance k vyrovnání to ale byla obrovská. Dlouho se hrálo na polovině domácích. V 58. získali Dragouni standardku a před brankou hostí nastal zmatek. Rišianova střela ke štěstí Budějovic zamířila těsně mimo levou tyč. V 60. získal míč pro Janouška Pončák, ale první jmenovaný jej předal pouze Mašínovi. V další minutě se Břevnov opět tlačil ke Skálovi, byl ovšem zastaveni faulem na hostující hráče. Nastalo zase pár ryze nezáživných minut. Lukeš pak založil akci s Lískovcem, ale přihrávka druhého jmenovaného Majera minula. Na druhé straně se chystal k průniku Škoda, leč Myšák byl těsně bráněn. V 67. zkoušel Pončák střelu z dálky a brankář Mašín ji vyrazil na již 8. roh. Po jeho odvrácení pískl sudí zřejmě "vysokou nohu" a Budějovice získaly standardku od velkého vápna. Domácím fanouškům se to velmi nelíbilo. Mašát poslal kolem zdi střelu pozemní, k pravé tyči, kde číhal gólman. Pokračovalo se zase chvíli dosti nezáživně, nahoru-dolů mezi šestnáctkami. I míč asi hra nebavila, neboť se pokusil po obranných zákrocích Jihočechů dvakrát utéci z hřiště. Zbývalo deset minut do konce, když černobílá zadní řada zase zaváhala a Kounovský, povzbuzen Rosenkranzem a Šáchou, vsítil třetí gól - 3:1. Budějovice zrychlily hru. Míč ale díky hráčům soupeře létal neustále do autu. Nakonec si Hanzal nestihl v pokutovém území balon srovnat, a tak jej zase převzali Dragouni. Za zmínku stojí již jen Pončákova krásná, prudká střela v 87. po faulu na Hanzala, kterou ale k radosti domácích Mašín neuvěřitelně chytil. Tři body zůstaly v Praze.