Velmi dobrý výkon odvedl starší dorost v utkání proti Baníku Ostrava. Svěřenci trenérské dvojice Vlček, Fojtík zatlačili favorizovaný tým do hluboké defenzivy, gól visel na vlásku, ten se ale nepřetrhl ani při největších šancích. U několika důležitých momentů byl i kapitán mužstva Stanislav Legdan, jenž svou aktivní hrou chtěl dát zapomenout na hloupý zkrat z předchozího domácího zápasu. Tehdy mrštil míč na protihráče a kvůli trestu od disciplinární komise týmu v minulém utkání chyběl. "Chtěl jsem to pořádně odčinit, takové věci se mi nesmí stávat. Čekal jsem, že dostanu vyšší trest, ale přiznal jsem se bez vytáčení panu Károlyimu, což zabralo. Řekl, že jsem se zachoval jako chlap a nebyl na mě přísný," usmíval se "trestanec".
Legdanova přítomnost na hřišti mohla být rozhodující v nastaveném čase, kdy si naběhl na rohový kop a zamířil hlavou přesně do levého horního koutu branky. "Už jsem viděl, že to tam padá a chtě jsem zvedat ruce. Najednou to ale někdo vyhlavičkoval," vzpomínal na moment plný fotbalové smůly, jenž byl také posledním pokusem o srovnání nepříznivého stavu. "Je to velká škoda, protože takhle tlačit Baník, to jsem za svou kariéru ještě nezažil. Měli jsme hodně smůly, bylo tam dost šancí, které odvraceli jen se štěstím," litoval Legdan ztracené body s favorizovaným týmem.

Domácí kapitán byl také blízko situace, která v jedenácté minutě utkání rozhodla. To centr z pravé strany na přední tyči umístil do branky Böhm. "Chybou bylo už to, že jsme nepokryli u lajny centrujícího hráče. Jejich útočník si dobře naběhl, těžko se tomu už potom dalo zabránit." Nepříznivý stav mohli černobílí změnit ještě mnohokrát, ale tentokrát nebylo přáno. "Měli jsme velký tlak, věřil jsem až do posledního okamžiku, kterým byla ta moje hlavička. Poté jsem už věděl, že je rozhodnuto. Měli jsme na ně, o to víc to mrzí," neskrýval zklamání jeden z mála hráčů, pro které je tato sezóna poslední v dorostenecké kategorii. Ze všech sil se proto snaží pomoci svým kolegům udržet nejvyšší soutěž i pro příští rok. Smolný zápas s Baníkem odhodlání hráčů určitě nesníží. "Musíme zabojovat teď s Olomoucí, záleží také na tom, jak budou hrát ti okolo nás. Snad nebude tahle ztráta o ničem rozhodovat," přeje si Stanislav Legdan.