Podruhé v jarní části ČFL nastoupil v základní sestavě Marcel Kordík. Hráč, který hostoval celý podzim v konkurenčních Strakonicích, se tak pomalu při absenci zkušenějších hráčů Dobrotky a Pivoňky dostává do hry. V porovnání s vysokými hráči pražské Slávie to vypadalo, že právě přes Kordíka povede většina cest k naší brance. Opak byl ale pravdou. Nevysoký obránce si dokázal poradit poziční a tvrdou, neústupnou hrou. „V obraně máme dost dobrých hlavičkářů. Mým úkolem bylo chodit za ně a jenom je zajišťovat,“ přiblížil krátce po skončení zápasu recept, jak vyzrát na soupeře.

Kdo přišel na Složiště jen o pár minutek pozdě, musel jen s otevřenou pusou zírat na ukazatel skóre kde svítilo hned od první minuty 0:1. Skalní fanoušci by museli dlouho tápat v paměti, kdy naposledy inkasovala naše juniorka takhle brzo. „Do zápasu chodíme s tím, že chceme vyhrát. Když ale od první minuty prohráváte, tak je to strašně těžký. Remíza je pro nás horší o to, že jsme dokázali nepříznivý výsledek otočit a vedli jsme,“ neopomněl po zápase připomenout okamžité vedení soupeře hráč, který si mimo jiné zahrál v kvalifikaci na ME šestnáctiletých. „Po úvodním gólů Slavie jsme se dokázali otřepat. Za stavu 2:1 jsme měli zápas dobře rozjetý. Škoda inkasované branky těsně před přestávkou,“ vrátil se ještě ke zlomovému okamžiku jedenadvacetiletý hráč.

Stejně jako první brance v síti Jakuba Skály, i té druhé předcházelo několik chyb. „Inkasovali jsme díky malému důrazu ve vápně,“ hledá příčinu inkasovaných gólů Kordík. „Bod je v tuto chvíli dobrý pro obě strany,“ dodá ještě. Se svým výkonem ale musí být Marcel spokojen. Především na svůj milimetrový centr, který předcházel druhému gólu musel být hráč pyšný: „Viděl jsem naběhnutýho Smícha. Hráč jako on vyhraje z devadesáti procent hlavu. Zkusil jsem na něj poslat balón. On to šikovně už jenom sklepnul na Máru Kuliče. Jsem rád, že z toho byl gól.“ Možná právě jeho cit pro rozehrávku rozhodne, zdali se talentovaný obránce bude objevovat i nadále v základní sestavě juniorky Dynama. Sám hráč se však k celé situaci staví jinak: „Nechci řešit, jestli nastupuji v základu. Je to věc trenéra a já jsem pouze rád, že jsem mohl hrát od začátku. Musím trénovat na sto procent, snažit se a potom mou snahu odmění i trenér.“

Hodnocení zápasu trenéra Skály je vždy závislé na výsledku. Dopředu se tedy dalo počítat, jak bude ing. Petr Skála po zápase spokojen. Spokojenost opravdu byla “napůl“. „Jsem rád, že jsme dali branky. Tady se projevila zkušenost pendlů. Spíše mě však mrzí góly, které jsme si nechali celkem lacino dát. Mám pocit, že na jaře inkasujeme celkem zbytečně,“ netajil po zápase svou nespokojenost s inkasovanými góly bývalý vynikající brankář. Ohromnou posilou pro B-tým byl především Marek Kulič. Ačkoliv mu příliš nevycházely jeho oblíbené samostatné průniky až k bráně hostů, svým výkonem rozhodně nezklamal. „Pomohli nám především hráči z Áčka. Mrzí mě, že jsme nebyli schopni přidat další gól,“ neopomene kouč mladíků poděkovat zkušeným hráčům.

Již v desáté minutě sáhl trenér Skála poprvé do sestavy. Podle jeho hlasitých pokynů muselo být všem jasné, že není spokojen s výkon Tomáše Kupky. "Tomáš umí zahrát pravou i levou. Zbytečně tam ale chyboval a Jirka Peroutka byl ve středu hřiště jistější,“ zdůvodnil Skála svůj taktický záměr, při kterém prohodil pravého obránce za středního. Zápas už dohrála obrana bez dalšího zásahu. Konečná remíza ale při obrovské vyrovnanosti celé soutěže nic nevyřešila. Stačí dvakrát za sebou prohrát a naše Béčko je přímo ohroženo sestupem. „Postavení v tabulce máme ve svých rukách. Čeká nás zápas na hřišti Břevnova a spíše než o naše soupeře se musíme starat sami o sebe,“ uvědomuje si trenér důležitost celé situace.