Fanoušci Dynama České Budějovice vzali informovanost ohledně rekonstrukce stadionu na Střeleckém ostrově do svých rukou a napsali panu inženýru architektovi Jiřímu Brůhovi, aby jim objasnil některé fakta ohledně dostavby stadionu. Nejvíce debat mezi fanoušky vzbudila situace okolo zastřešování jižní a východní tribuny, kde nově instalovaná střecha nezakrývá dolní řady stadionu a diváci tak nejsou chráněni případným nepříznivým povětrnostním vlivům.
Proč jste zvolili takovéto řešení zastřešení jižní a východní tribuny? Střecha nepokrývá přední sedadla, shora fouká na tribunu a akusticky nepomáhá při fandění.

Při projektování zastřešení jižní a východní tribuny jsme městu jako investorovi a SK Dynamo navrhli 2 varianty:
1.varianta zakrývala všechny řady včetně prvních čtyř z betonových prefabrikátů.
2.varianta řešila zakrytí pouze řad nad ochozem.

Po ekonomickém porovnání těchto variant a s přihlédnutím k průměrné návštěvě na jeden ligový zápas byla zvolena varianta č. 2. Šlo o to, že rozdíl ve spotřebě oceli činil několik milionů korun. Další problém byl sousedského charakteru: při vyložení přední části střešního nosníku až k 1.řadě bylo nutno tento vyvážit dozadu, v případě východní tribuny by zadní nosník významně přesáhl v několika místech na sousední pozemek, což by byl problém...

Předpokládám že máte na mysli mezeru mezi střechou a parapetním plechem za poslední řadou. Navržená ocelová konstrukce tribun umožňuje parapet zvýšit, jednáme o tom s SK a s investorem.

Je zřejmé, že jakýkoli způsob zastřešení změní akustiku původně nezastřešené tribuny. Plocha střechy odráží zvukové vlny jak na tribunu, tak na hřiště. Dle mého názoru je to věc, které lze přivyknout.

Pan inženýr dále pokračoval:
Fórum SK Dynamo sleduji pravidelně, vím, o čem se diskutuje. Často tu bývá srovnávána stavba zimního a fotbalového stadionu v ČB. Fotbalák má tu nevýhodu, že se staví jako druhý v pořadí a k tomu na etapy. Na etapy se taky projektuje, což je neuvěřitelně náročné, protože se ke všemu musíte vracet dvakrát, třikrát a neustále něco opravujete a doplňujete. Náklady stavby jsou kapitola sama pro sebe. Všechno se průběžně nákladově přepočítává, aby se neopakovala situace ze ZS.
V této chvíli dokončujeme prováděcí dokumentaci poslední etapy dostavby FS. Zahrnuje stavbu severní tribuny, terénní úpravy a vstupy, nové osvětlení a ozvučení a nakonec i stavební úpravy stávající západní tribuny. Pokud by byl ze strany fanoušků SK Dynamo zájem seznámit se s dokončovaným projektem, přijměte pozvání k návštěvě našeho atelieru. Rádi Vám zde celý projekt představíme.

Děkujeme za Váš čas.