Přímo do jámy lvové zamíří v neděli juniorka Dynama. Na Městském stadionu je přivítá lídr ČFL, rezervní tým Liberce. Severočeši se netají svými postupovými ambicemi. Náš nedělní soupeř má zatím v čele tabulky náskok šesti bodů před druhým Xaverovem a s největší pravděpodobností to budou právě hráči Liberecké rezervy, kdo se letos bude radovat z postupu. Pokud by se juniorce podařilo v Liberci bodovat, dalo by se mluvit o překvapení. Stejně jako naše Béčko i Severočeši se budou moci v neděli spolehnout na některé z pendlů.

Podzimní utkání obou rezerv vyšlo lépe Libereckým, když si z Borku odváželi tři body za výhru 2:0. Ještě k tomu si hosté dovolili luxus neproměnění pokutového kopu. Na Borku nastoupili soupeři bez výraznějších individualit, či podpory hráčů A-týmu. Tehdy ještě svěřenci trenéra Vavrocha, nepodali špatný výkon, dojeli ovšem na svou starou bolest - neproměňování šancí.

Poslední vzájemný zápas:
SK Dynamo České Budějovice B - FC Slovan Liberec B 0:2

Branky: 43. Matula, 53. Broschinský
ŽK: Pronaj, Martínek, Dobrotka, Čančura - Silný Pudil
Diváci: 113
Rozhodčí: Moník - Andrle, Hytych

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Pronaj - Bezemek, Martínek, Dobrotka, Peroutka - Houška, Skopalík, Kladrubský, Hrbáč (60. Pouzar) - Maruška, Čančura (55. Škoda)
Trenér: Jaroslav Vavroch

FC Slovan Liberec B: Čech - Pilný, Lexa, Matula, Pudil - Novotný, Silný, Broschinský, Donát (67. Pěnička) - Němec, Zeman (83. Zajac)

Rezerva v posledním kole opět ukázala svou sílu a z dohrávaného utkání v Čáslavi přivezla tři body. K dispozici trenéru Skálovi by mohl být některý z hráčů Áčka, kteří se neobjeví v nominaci pro zápas se Slováckem. Konkrétní jména jsou v tuto chvíli ještě ve hvězdách. Na Městském stadionu by měl být k vidění pohledný fotbal. Oba nedělní soupeři vynikají pohlednou, kombinační hrou. Pro úspěch bude muset juniorka podat stoprocentní výkon. Jednu výhodu by přece jen fotbalisté Dynama měli mít.Onou výhodou je hra na hřištích soupeřů, která se mladíkům v černobílých dresech nad míru daří.

Výhoda domácího prostředí není pro Severočechy takovým plusem, jak by se mohlo zdát. Stejně jako rezerva Dynama, ani Liberecká záloha neláká přílišný počet diváků. Ještě společně s B-týmem Slavie okupují jmenované týmy chvost tabulky v návštěvnosti domácích zápasů. Stejně jako naši rezervu i Liberec pravděpodobně posílí někdo z pendlů. V posledním utkání oblékli dres juniorky například Ančic, Lukáš a Pilný. Dlouholeté zkušenosti s prvoligovou kopanou má také Josef Lexa. Mimo svých povinností na hřišti zastává tento zkušený hráč také funkci asistenta trenéra. Úděl všech B-týmů je všude stejný. Severočeský mančaft, stejně jako juniorka Dynama, rok co rok obměňuje většinu své sestavy novými hráči. O posilách se tak hovořit nedá, jedná se spíše o přesun dorostenců do mužské kategorie.

Poslední soutěžní zápas po sobě nezanechal na Severu Čech příliš dobrý dojem. Tým z pod Ještědu v něm totiž nečekaně podlehl domácímu Letohradu 2:1. Na vině, pro Liberecké, nepodařeného výsledku byl především terén. Podmáčený trávník nepouštěl hosty do žádných kombinací a míč často zůstával stát v kalužích vody.

Poslední zápas FC Slovan Liberec B:
FK OEZ Letohrad - FC Slovan Liberec B 2:1

Branky: 12. Čada, 62. Brendl - 67. Lukáš
ŽK: Brendl
Diváci: 510
Rozhodčí: Kocourek - Benedikt, Průcha

Sestava FC Slovan Liberec B: Bolek - Matula, Lexa, Lukáš, Pilný - Novotný, Silný, Pěnička, Ančic - Húšťava, Střeštík (72. Mach)
Trenér: Petr Myslivec

Zápas má výkop v neděli 17.4.2005 v 10:15. Hrát se bude na Městském stadionu, jako hlavní rozhodčí bude utkání řídit pan Jedlička, na čarách mu budou asistovat pánové Wencl a Lávička. Delegátem pro toto utkání byl jmenován pan Novák.