Další ze série zápasů o "šest bodů“ sehraje Béčko již tuto neděli. V areálu TCM v Mladém přivítá SK Dynamo České Budějovice B pražský Střížkov. Přestože oba týmy doposud nasbíraly stejný počet bodů, juniorka zatím okupuje díky lepšímu skóre osmé místo, zatímco Pražané jsou až dvanáctí. Nejdramatičtější boje v České fotbalové lize zatím neprobíhají podle předpokladů o postup, ale o pozice v klidném středu tabulky. Případný nedělní vítěz tak získá, oproti svým pronásledovatelům, do dalších bojů velkou výhodu.

Na podzimní zápas na hřišti Střížkova nevzpomínají hráči Béčka zrovna v dobrém. Ani výpomoc pendlů Myšáka s Matouškem juniorce nepomohla a díky dvěma gólům inkasovaným v druhém poločase odjížděli z Prahy poraženi. Na Střížkově tak zanechala rezerva mimo tří bodů ještě dobrý dojem, za ten se ale body nezískávají.

Poslední vzájemný zápas:
FC Střížkov Praha 9 - SK Dynamo České Budějovice B 2:0

Branky: 70. Štefeček, 81. Málek
ŽK: Mašek - Kladrubský, Martínek
Diváci: 180
Rozhodčí: Klier - Franěk, Hrubeš

Sestava SK Dynamo České Budějovice B: Skála - Kladrubský, Peroutka, Martínek, Bezemek (68. Škoda) - Maruška (72. Švehla), Skopalík, Rožboud, Houška (53. Hrbáč) - Matoušek, Myšák
Trenér: Jaroslav Vavroch

Sestava FC Praha 9 Střížkov: Pavlík - Pařízek, Šmejkal, Mašek, Beer - Štefeček, Duda, Vobořil, Málek - Bartolšic, Šimek

B-tým by měl v neděli posílit Ivan Dvořák, který se tak po jednozápasovém účinkování u Áčka vrací zpět na místo činu. Příčinou jeho návratu je trest za čtyři žluté karty, díky kterým nesmí nastoupit v dresu A-týmu na hřišti Jablonce. Rezervě by měl tento nakrátko ostříhaný bojovník pomoci opravdu jenom v jednom utkání. Skvělým výkonem proti Drnovicím na sebe upozornil trenéra Cipra a zřejmě nastálo zůstane v kádru Áčka. Na své krátké působení pod trenérem Skálou bude vzpomínat Ivan Dvořák většinou jenom v dobrém. "Působení v Béčku mi hlavně nic nevzalo. Tréninky pod trenérem Skálou byly velice kvalitní, stejně jako všichni hráči B-týmu," vzpomíná Ivan na nedávné působení u juniorky. Ani bývalá opora zadních řád Béčka ale nezastírá, že působení pod panem Ciprem je pro něj momentálně prioritou. Přeřazení k A-týmu Ivana povzbudilo ještě k lepším výkonům. "Měl jsem strašnou radost. Moc jsem se těšil. Nikdy jsem si nepřipustil, že se z Béčka nevrátím. Proti Drnovicím jsem snad dokázal, že na ligu mám a snad odehraji víc zápasů.Udělám maximum pro záchranu týmu v první lize. Určitě je to v našich silách," přiblížil defenzivní záložník svoje pocity při přeřazení zpět k Áčku. Své působení v Dynamu by Ivan Dvořák po jistém nedorozumění velice rád prodloužil na delší dobu. "Angažmá jsem si hledal pouze krátkou chvilku, když mi to bylo naznačeno klubem," vysvětluje bývalý hráč Bohemians Praha jak to s jeho případným odchodem opravdu bylo.

Také Pražané mají ve svém kádru zvučná jména. Hlavní hvězdou je především Daniel Šmejkal, bývalý hráč Plzně a Slavie Praha, který má na kontě několik reprezentačních startů. S přibývajícím věkem se Šmejkal posunuje sestavou směrem dozadu Proti Dynamu by tak měl nastoupit na postu stopera. Dalším, nám známým, fotbalistou v týmu Střížkova je Lukáš Beer. Českobudějovický odchovanec, momentálně studující v Praze, je ve Střížkově již delší dobu na hostování právě z Dynama. Bývalého útočníka právě B-týmu využívají trenéři Střížkova na všechny možné posty. V několika zápasech dokonce nastoupil na levém kraji obrany. Nejčastěji se ale poslední dobou objevuje v záloze. Kanonýra mají fotbalisté Prahy 9 v útočníku Bartolšicovi. Za uplynulou část ČFL se dokázal tento nebezpečný fotbalista gólově prosadit již sedmkrát.

Poslední kolo ČFL našemu nedělnímu soupeři vůbec nevyšlo. Ze svého vlastního hřiště odcházeli pražané překvapivě poraženi Letohradem. Smolařem utkání byl již zmiňovaný Lukáš Beer, který nevyužil několik dobrých šancí. Přes zimu nedoznal kádr našeho nedělního soupeře mnoha změn. Výraznějším oslabením tak byl pouze odchod Macháčka do druholigových Pardubic, kde bude hostovat společně s českobudějovickém Pavlem Grznárem.

Poslední zápas FC Praha 9 Střížkov:
FC Praha 9 Střížkov - FK OEZ Letohrad 2:4


Branky: 33. Šmejkal (pen.), 90+1. Šisler - 11. Vaniš, 41. Brendl, 74. Štěpán, 79. Čada
ŽK: Vobořil - Dvořák
Diváci: 200
Rozhodčí: Rauch - Bureš, Haišman

Sestava Střížkova: Pavlík - Pařízek, Mašek, Šmejkal, Burda - Vobořil, Duda, Šisler, Beer - Bartolšic, Janák (62. Pekár)
Trenér: Jaroslav Kohout

Utkání se odehraje v neděli 10.4.2005 od 10:30 v TCM Mladé. Jako hlavní rozhodčí bude zápas rozhodovat pan Bureš. Na čarách mu budou pomáhat pánové Berka a Štěrba. Delegátem utkání bude pan Šibal.