Pár dnů před startem Fortuna národní ligy získalo Dynamo zajímavou posilu. Útočnou formaci budějovického týmu by měl zkvalitnit reprezentant Daniel Turyna. Ten bude na jihu Čech hostovat do konce června 2018.

Dynamo České Budějovice těsně před startem nové sezony loví poslední posily. Jednou z nich by se měl stát útočník Sparty Praha Daniel Turyna. Devatenáctiletý útočník se mimo jiné zúčastnil červencového mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let, kde nastoupil do všech čtyř zápasů a zaznamenal dvě branky.

Daniel Turyna začal svou fotbalovou kariéru ve Slavii Praha, pak ale přestoupil do pražské Sparty, kde v sezoně 2015/16 přispěl šestnácti góly k zisku mistrovského týmu kategorie U19. Následující sezonu působil ve slovenské Senici, ze kterou odehrál v nejvyšší soutěži 24 zápasů, v nichž zaznamenal dvě ligové branky. Po skončení hostování ještě stihl v červenci mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let, kde nastoupil v zápasech proti Švédsku, Portugalsku, Gruzii a Anglii. Hned v prvním zápase proti Švédsku vstřelil dvě branky a po výhře 2:1 tak český tým nasměroval k postupu do semifinále.

Na startu nové sezony Fortuna národní ligy by měl výrazně zvýšit konkurenci v útoku budějovického Dynama. "Dan je pro nás rozhodně zajímavý fotbalista. Přestože je mu teprve devatenáct let, má toho již dost za sebou a například zkušenosti ze slovenské nejvyšší soutěže se mu budou určitě hodit. Věřím, že jeho hostování bude pro něj i pro nás přínosem a že nám svými góly pomůže k zisku ligových bodů," říká trenér Dynama David Horejš.